Diari Més

Catalunya ha posat un 31% de les vacunes disponibles, 13.000 en un dia

El govern català ha promès aconseguir una velocitat de creuer que permeti inocular més de 738.000 dosi en dotze setmanes.

Una infermera prepara la xeringa durant el procés d'administració de la vacuna de Pfizer.

Catalunya ha posat un 31% de les vacunes disponibles, 13.000 en un diaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els equips de vacunació van injectar aquest dijous a Catalunya un total de 13.000 dosis de la vacuna dePfizer-BioNTecha personal sanitari i interns i treballadors de residències de majors, amb el qual des del passat 27 de desembre ja s'ha inoculat la primera dosi a un total de 37.114 persones.

Aquesta xifra de vacunats amb la primera dosi suposa un 31% de les 120.000 de què disposa elDepartamentdeSalutde la Generalitat -cada dilluns rep 60.000-.

El govern català ha promès aconseguir una velocitat de creuer que permeti inocular més de 738.000 dosi en dotze setmanes.

La xifra de 13.000 dosis injectades en un sol dia és la major quantitat des que es va iniciar la vacunació a Catalunya, que espera encara anar més de pressa en els pròxims dies i sobretot també quan arribi la nova vacuna de Moderna, que precisa de menys condicionants frigorífics per a la seva conservació i distribució.

A partir del 17 de gener es començaran a posar les segones dosis de la vacuna als primers que la van rebre i serà al cap d'una setmana quan, segons els científics, la vacuna serà plenament eficaç per prevenir lacovid.

tracking