Diari Més

Eleccions

S'amplien els terminis per demanar el vot des de l'exterior i per correu a les eleccions del 14-F

En el cas de l'estranger es podrà fer la sol·licitud fins al 19 de gener, i en el del vot postal, fins al 12 de febrer

Pla detall d'una papereta pel Congrés entrant a l'urna, el 10 de novembre de 2019.

eleccions, urnes, política, 10-N, govern, sobreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral Central ha acceptat ampliar els terminis de sol·licitud de vot des de l'exterior i d'enviament del vot per correu, segons ha informat el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat. En concret, la ciutadania resident a l'exterior inscrita al Cens Electoral de Residents Absents (CERA) que vulgui votar a les eleccions al Parlament del 14 de febrer podrà fer la sol·licitud de vot fins al 19 de gener, i no fins al 16 com fins ara. En aquests comicis, cal comptabilitzar 255.087 electors residents a l'estranger inscrits al CERA. El vot per correu es podrà demanar fins al 12 de febrer.
En les eleccions al Parlament del 2017, de 226.381 persones inscrites al CERA es van rebre 42.014 sol·licituds de vot, i finalment se'n van comptabilitzar 27.231. Una de cada tres sol·licituds de vot de ciutadans residents a l'exterior, doncs, no es va traduir en vot efectiu.

Pel que fa al vot per correu, la JEC ha resolt ampliar el termini per enviar el vot fins al divendres 12 de febrer, en lloc del dia 10 com estava estipulat. D'aquesta manera, els electors tenen temps de demanar aquesta via de participació als comicis fins al 4 de febrer. El termini per enviar el vot acabarà a les dues del migdia del divendres 12.

Cal recordar que una novetat derivada de la pandèmia de la covid-19 per a aquestes eleccions és que es pot demanar el vot per correu de manera telemàtica amb un certificat digital i sense haver d'anar a una oficina de Correus.

Fins al 3 de gener s'havien rebut unes 12.000 sol·licituds de vot per correu, xifra «molt superior» a la registrada en el mateix termini dels comicis de l'any 2017, segons el Govern. D'aquestes, més de la meitat s'han fet de forma telemàtica a través de l'IDCat Certificat, el DNI electrònic o altres certificats digitals vàlids.

tracking