Diari Més

Ensenyament

Estudiants catalans reclamen que es deixin de fer exàmens presencials a les universitats

Demanen al Govern que escolti els col·lectius que formen part del sector educatiu

Els estudiants aïllats rebran la docència corresponent de forma no presencial.

Universitat, mascareta, curs, covid, coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) ha demanat aquest dimarts al Govern que «reconsideri i rectifiqui» pel que fa al manteniment dels exàmens presencials a les universitats davant una situació «crítica» per la pandèmia i unes proves que no consideren «coherents» amb les classes virtuals. Reclamen que les proves «es dissenyin amb altres intencions què no només prevenir la còpia i el frau». També assenyalen que cal una «major planificació de les mesures tot escoltant els col·lectius que formen part del sector educatiu». També aspiren a l'adaptació dels centres de Formació Professional al format virtual i que es creïn sistemes per garantir la realització de les pràctiques.

Finalment, reclamen que es doti de recursos al professorat perquè pugui fer un seguiment en directe de la realització de la prova per tal de garantir la gestió immediata de les incidències que es puguin donar al llarg de la prova.

També critiquen «la precària situació de les estudiants pel que fa a la mobilitat i a la connectivitat ja hi era present abans de la pandèmia». En aquest sentit apunten que el transport públic té un «preu elevat» i critiquen que les institucions «no han vetllat per una connectivitat justa i de bona qualitat a tot el territori» el que a vegades «fa impossible poder seguir les classes virtuals».

tracking