Diari Més

Oriol Mitjà diu estar «avergonyit» per la gestió de la covid a Catalunya

El president del Col·legi de Metges de Barcelona ha indicat que les noves restriccions són «clarament insuficients»

El doctor Oriol Mitjà davant la seu d'Eurecat

Oriol Mitjà: «El microconfinament quirúrgic s'ha de fer ja»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'infectòleg de l'HospitalGermansTrias i Pujol (Can Ruti)de Badalona, OriolMitjà, ha tornat a criticar públicament la gestió de la pandèmia que està fent el govern català i ha dit sentir-se «cansat, frustrat i avergonyit» per aquesta gestió.

«Govern, estem cansats, frustrats i avergonyits per la gestió de lacovid-19. No sols per les mesures d'avui (en al·lusió a les noves restriccions decretades pelGovern), també per les vacunes, larave, el Nadal, les residències, els antígens, ferrovial i un llarguíssim etcètera», ha escrit al seu perfil de Twitter.

El tuit ja ha obtingut en poques hores més de 21.000 'm'agrada' i ha estat retuitat més de 7.000 vegades.

Mitjà, que a l'inici de l'epidèmia va ser assessor del govern català i que va denunciar que el vicepresident català, PereAragonès, el va vetar per exercir una alta responsabilitat deSalutPública de la Generalitat i dirigir la gestió de l'epidèmia, ha demanat en el seu tuit: «Us prego que deixeu que us ajudin experts externs».

En una altra sèrie de tuits, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, JaumePadrós, ha demanat als mitjans de comunicació que «filin prim» amb els experts «reals» en vacunes i processos de vacunació i esmenta entre altres especialistes de prestigi als epidemiòlegs de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, i delClínic, AntoniTrilla.

També recomana preguntar als especialistes en vacunació de l'atenció primària i defensa, davant les crítiques per les poques vacunes inoculades a Catalunya, que aquest procés de vacunació «és el repte logístic més important que s'ha hagut d'encarar mai per part de cap govern».

«Tinguem paciència. Aquesta és una carrera llarga i amb algunes dificultats. De savis és rectificar i crec que s'està reorientant bé», ha defensat alGovernel president dels metges de Barcelona davant les crítiques que està rebent a les xarxes per part d'alguns metges i científics.

«Entrem en la negra nit abans de l'alba. Que sigui catastròfica o no dependrà d'algunes variables: comportament individual, capacitat de contagi del virus ... però molt especialment de l'acció que facin les administracions. És molt el que ens juguem», ha advertitPadrós.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona ha indicat, sobre les noves mesures restrictives aprovades ahir pelProcicat, que «la decisió no era gens fàcil, però cal dir que aquestes mesures són clarament insuficients».

«Trasllado de nou la gran preocupació dels meus companys/as d'atenció primària, d'atenció intermèdia i dels hospitals per a les pròximes setmanes. És obvi que les mesures aprovades pelGovernbusquen limitar la mobilitat i els contactes perquè les dades de contagis i d'ingressos no són gens bones i les perspectives, pitjors».

tracking