Diari Més

Un grup d'investigadors indica que les restriccions poden aplanar la corba aquest gener si no pugen els casos

Han alertat que podria ser que el ritme de contagis s'acceleri abans que les restriccions funcionin

Una persona amb mascareta pel carrer.

mascareta coronavirus covidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup de Recerca en Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC (BIOCOMSC) creu que les noves restriccions decretades aquest dilluns pel Govern podrien aplanar la corba de contagis a mitjans o finals de gener, sempre que el ritme de casos actual es mantingui. Els investigadors han explicat a Twitter que la tendència de la corba «dependrà molt» de l'activitat i les interaccions sociolaborals que hi hagi en dies laborables. A més, han alertat que podria ser que el ritme de contagis s'acceleri abans que les restriccions funcionin i han demanat minimitzar les relacions socials.
Segons han explicat, aquest escenari complicaria la situació hospitalària les setmanes vinents. «Si la situació no millorés i els hospitals continuessin carregats, serà una molt mala notícia», han dit.

Amb tot, han admès que «no està clar» que les mesures anunciades puguin reduir un 30 o 40% la transmissió, que segons els investigadors és la tendència que caldria «no només per aplanar la corba sinó per doblegar-la».

El Procicat ha aprovat aquest dilluns el confinament municipal durant 10 dies a partir del 7 de gener. També es tancarà el comerç no essencial els caps de setmana, i es tancaran centres comercials, botigues de més de 400 m2 i equipaments esportius coberts –a excepció de piscines- tots els dies de la setmana.

tracking