Diari Més

Salut comença a vacunar professionals sanitaris «en paral·lel» a la campanya a residències

Durant el dia està previst vacunar a l'Hospital Sant Pau, al Trueta de Girona i al Joan XXIII de Tarragona

Primer pla de la primera vacuna Pfizer que les infermeres preparaven per vacunar la primera ebrenca,

Salut comença a vacunar professionals sanitaris «en paral·lel» a la campanya a residènciesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut començarà a vacunar els professionals sanitaris contra la covid-19. Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha explicat que aquesta vacunació es farà «en paral·lel» a la de personal i usuaris de residències, que fins ara han estat l'únic col·lectiu vacunat. De fet, a centres com l'Hospital Vall d'Hebron ja s'ha començat a administrar vaccines a professionals. Durant el dia està previst vacunar a l'Hospital Sant Pau, al Trueta de Girona i al Joan XXIII de Tarragona. En un inici estava previst primer començar la campanya a les residències i passar després a personal de centres sanitaris. La consellera ha explicat que s'ha pres la decisió per «maximitzar» la capacitat de vacunació. A més, també ha explicat que es farà «un esforç més» i es vacunarà cada dia, també els festius.

Segons ha apuntat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, s'ha pres aquesta decisió per reforçar aquest «grup essencial» però ha dit que no s'oblidarà que les residències són «la prioritat».

Retard en la campanya de vacunació

Pel que fa a l'endarreriment en la vacunació, que Salut va atribuir a retards en l'arribada de neveres i a l'autorització per part de els persones residents i les seves famílies, Argimon ha dit que aquests últims dies «potser estem tots massa nerviosos». «Això és una carrera de fons, una marató», ha explicat, i ha dit que la campanya de vacunació «ha de durar 365 dies i de moment en portem només 4». En aquest sentit, ha dit que de moment es va «agafant ritme» i «escalfant» per arribar als objectius marcats.

tracking