Diari Més

Societat

L'Estat transfereix 1,2 MEUR per combatre les drogodependències a Catalunya

Serviran per desenvolupar polítiques per reduir els danys en els consumidors i prevenir l'impacte del consum de drogues

Serviran per desenvolupar polítiques per reduir els danys en els consumidors i prevenir l'impacte del consum de drogues.

L'Estat transfereix 1,2 MEUR per combatre les drogodependències a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha anunciat aquest dilluns que destina a Catalunya 1.239.000 euros en matèria de drogodependències i amb càrrec a Fons de Béns Decomissats. En concret, es transfereixen a la Generalitat 944.000 euros per al desenvolupament de programes orientats a la reducció de danys en consumidors de drogues en situació d'exclusió social i 295.000 euros per fer intervencions preventives per reduir l'impacte del consum de drogues. El ministeri apunta que aquests diners se sumen als 1,3 milions d'euros aprovats a la Conferència Sectorial del Pla Nacional sobre drogues del setembre. El Departament de Salut haurà de fer un informe final i d'avaluació dels programes.

El Ministeri de Sanitat també ha destinat aquest any 1.384.205 milions a Catalunya perquè s'executin polítiques de drogodependència tal com es va aprovar en el ple de la Conferència Sectorial del Pla Nacional sobre drogues de principis de setembre.

Aquesta quantitat, que figura als pressupostos generals de l'Estat i es transfereix a la Generalitat, ha de sufragar programes d'atenció directa a addiccions, programes de prevenció, d'atenció a famílies, de rehabilitació i de reinserció social i laboral. Catalunya és la segona comunitat autònoma que més fons rep.

tracking