Diari Més

Fernández (PPC) assegura que Illa «pactarà amb el separatisme després del 14-F perquè és el que fan sempre»

El líder dels populars acusa el ministre d'aprofitar la seva responsabilitat a Sanitat com a «plataforma electoral»

El president del PPC, Alejandro Fernández, en una visita al barri de Bonavista de Tarragona.

Fernández diu que fa temps que l'independentisme té «una component nacional populista extremista»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha criticat que l'actual ministre de Sanitat, Salvador Illa, sigui qui finalment encapçali el PSC el 14-F i ha avisat que la seva intenció és «pactar amb el separatisme». «Illa no ve a Catalunya a derrotar el separatisme, ve a pactar amb ells», ha advertit. Segons Fernández, l'objectiu del candidat socialista és «apuntalar» a Catalunya la fórmula de la majoria de la investidura de Pedro Sánchez. «És el que han fet sempre», ha insistit. El popular també ha acusat Illa d'aprofitar que és ministre de Sanitat com a «plataforma electoral» i diu que és «una frivolitat perillosa i profundament decebedora».

Fernández s'ha preguntat «quines inquietuds» han mogut Illa mentre ha gestionat la pandèmia i ha assegurat que «fer servir un tema sensible i crucial com a plataforma electoral és èticament reprovable». A més, l'ha acusat de «mentir» perquè abans de l'anunci Illa va descartar la possibilitat de presentar-se a les eleccions.

D'altra banda, Fernández ha assegurat que els últims 40 anys «la Generalitat s'ha anat fent més gran i amb més competències i la societat civil s'ha quedat amb menys». El líder popular ha dit que a Catalunya «s'ha perdut lideratge econòmic» i ha apostat per «més dinamisme, impostos moderats i respecte a la propietat privada».

tracking