Diari Més

El ministre Salvador Illa serà el candidat del PSC a les eleccions de Catalunya del 14-F

Miquel Iceta ha decidit fer un pas enrere i renunciar a la candidatura

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una roda de premsa.

Illa admet que la situació de Madrid és «preocupant» però diu que ara «no procedeix» l'Estat d'AlarmaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat i secretari d'organització del PSC, SalvadorIlla, serà el candidat dels socialistes catalans en les eleccions del 14 de febrer a Catalunya en haver renunciat Miquel Iceta, segons han confirmat a EFE fonts del PSC i del PSOE.

Fonts de l'Executiu apunten la possibilitat que sigui CarolinaDarias, la ministra de Política Territorial, qui rellevi aIllaal capdavant de Sanitat i que Iceta ocupi la cartera deDarias, segons publica El País.

Segons han explicat fonts del PSOE, Iceta va traslladar a mitjans de novembre al secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, la seva intenció de no presentar-se.

Des del PSC, les fonts consultades per EFE assenyalen que Iceta ha explicat als seus col·laboradors que el partit no necessitava per a aquests comicis un «bon candidat» com podria ser ell, sinó un candidat «guanyador» i entén que aquest és el ministre i secretari d'organització dels socialistes catalans.

Per això, expliquen des del socialisme català, amb aquesta aposta no es busca només millorar resultats sinó aconseguir els vots suficients per guanyar els comicis.

La decisió d'Iceta, segons expliquen les fonts de l'Executiva del PSOE, la coneixia el nucli dur del partit: La sotssecretària general del PSOE, AdrianaLastra, el responsable d'Organització i ministre de Transports, José LuisÁbalos, la vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, i el responsable de coordinació territorial, Santos Cerdán.

Insisteixen que es tracta d'una decisió presa per Iceta en primer terme que ha portat després a la decisió orgànica que siguiIllael candidat als comicis catalans.

Els socialistes han mantingut fins avui el secret sobre la decisió, perquè ahir mateixIlla, en una entrevista a TVE, insistia que el candidat era Miquel Iceta.

La notícia del canvi de candidatura en el PSC es coneix hores abans de la reunió del consell nacional dels socialistes catalans, que celebra una reunió extraordinària per aprovar les candidatures del partit per a les eleccions del 14 de febrer.

tracking