Diari Més

Catalunya descarta aplicar més restriccions per Cap d'Any, però estudia «mesures més restrictives» per després

«En aquests moments, des del Procicat s'està fent un seguiment exhaustiu de com estan evolucionant les xifres» ha indicat Budó

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, fent una roda de premsa

Budó veu «imprudència» en el pla de desconfinament de la MoncloaGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha descartat aquest dimecres la possibilitat que el Govern adopti més restriccions per la Nit de Cap d'Any, si bé ha deixat oberta la porta al fet que, si es «consolida» l'empitjorament de les dades epidemiològiques, es prenguin noves mesures després.

En declaracions a Efe, Budó ha deixat clar que per a la nit de Cap d'any a Catalunya no s'anunciaran més restriccions en les pròximes hores: «A hores d'ara, des del Procicat no se'ns ha traslladat la voluntat de prendre cap mesura més restrictiva per a demà mateix».

Després que l'expresident català Quim Torra hagi urgit al Govern a anunciar més restriccions per impedir les celebracions de Cap d'any davant una situació epidemiològica que veu «èticament insostenible», Budó ha argumentat que «d'un dia per a un altre és difícil d'entendre que les mesures canviïn».

Budó ha assegurat que parla «sovint» amb Torra i es té «en compte la seva opinió i el seu criteri en la gestió d'aquesta pandèmia», però ha sostingut que avançar el toc de queda la nit de Cap d'Any «tampoc fa pensar» que pugui servir per a «reduir aquestes dades».

«Una hora de diferència no aportarà res diferent, perquè la gent continuarà fent el que tenia previst fer, peròho avançarà una hora», ha al·legat.

Després de conèixer-se les últimes dades de Salut, que indiquen que la covid-19 s'ha cobrat 98 vides més en les últimes 24 hores a Catalunya, al mateix temps que s'han notificat 3.762 nous contagis, Budó ha indicat que des del Procicat s'està «avaluant aquestes últimes xifres de la pandèmia».

«En aquests moments, des del Procicat s'està fent un seguiment exhaustiu de com estan evolucionant les xifres en aquestes últimes hores. Hi ha un increment de les dades epidemiològiques que fa pensar que la situació s'està complicant. Veurem si aquestes dades es consoliden i, si és així, haurem de prendre mesures més restrictives que no es limitin a la nit de Cap d'Any», ha dit.

La consellera i portaveu del Govern Budó ha assegurat que «si és necessari» es prendran «mesures molt més restrictives» i «per a un període més llarg».

Davant les pressions d'epidemiòlegs perquè s'endureixin les restriccions, ha remarcat que el Govern «sempre escolta i té en compte l'opinió dels experts», però «les decisions es prenen en l'àmbit del Procicat, on hi ha tècnics i experts del departament de Salut».

Segons Budó, «cal tenir en compte el binomi salut-economia» i no oblidar també «la salut emocional de la població», fins a trobar «un equilibri» que permeti «protegir la vida de la ciutadania i la vida en l'àmbit econòmic i social».

tracking