Diari Més

Oriol Mitjà avisa que, sense noves restricciones, la tercera onada «es desbocarà»

L'infectòleg considera «molt important evitar les celebracions de Cap d'Any»

Primer pla d'Oriol Mitjà.

Oriol Mitjà, investigador, coronavirus, covidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'infectòleg de l'Hospital CaRutide Badalona OriolMitjàha criticat que elGovernno hagi endurit les restriccions de cara a les celebracions de Cap d'Any i pronostica que la tercera onada delcoronavirus«es desbocarà per arribar als pics de novembre».

La Generalitat va decidir ahir dilluns no endurir les restriccions per frenar l'avanç del virus de lacovid-19i mantenir les que van entrar en vigor el passat 21 de desembre fins al pròxim 11 de gener.

En el seu compte de Twitter,Mitjàconsidera «molt important evitar les celebracions de Cap d'Any» i ha instat al conseller d'Interior, MiquelSàmper, a «aprendre dels errors».

«No és suficient la recomanació d''evitar contactes socials no imprescindibles a Cap d'Any'», assegura l'investigador, que afegeix que «en una situació greu lo 'boníssim'no és una bona recepta per al civisme i la salut pública».

«Amb 14.000 casos setmanals,Rt1.2, i tres caps de setmana consecutius la tercera ondaa es desbocarà per arribar als pics de novembre», pronostica OriolMitjà, que demana «determinació, transparència i empatia per aconseguir un compromís social» que freni l'avanç de la pandèmia.

tracking