Diari Més

Comerç

Procicat estudiarà tancar bars, cultura i avançar el toc queda la Nit de cap d'any

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha defensat endurir les restriccions ara vigents per a contenir la pandèmia

Un home amb mascareta passa davant d'una terrassa d'un restaurant de la plaça Major de Salamanca.

Castella i Lleó, Salamanca, bar, terrassaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Interior, MiquelSàmper, ha avançat que elProcicat, organisme en el qual es concreten les restriccions pelcoronavirus, estudiarà demà un nou tancament en el sector de la restauració i la cultura, així com avançar el toc de queda de la Nit de cap d'any a abans de les dotze de la nit.

Sàmper, en una entrevista amb la cadena RAC1, ha afirmat que, d'acord amb les dades de la pandèmia i atès que Nit de cap d'any no té el caràcter familiar del Nadal, «és lògic» que el toc de queda de l'última nit de l'any «sigui abans de les dotze de la nit».

El conseller, a més, ha defensat endurir les restriccions ara vigents per a contenir la pandèmia, com s'ha fet a les comarques del Ripollès i la Cerdanya, on s'ha tancat la restauració i la cultura.

Sàmperha assenyalat que és possible que les mesures aplicades a aquestes comarques s'ampliïn a tota Catalunya, i ha indicat davant el tancament de bars, restaurants i espais culturals: «És possible que tornem al tram zero (..). Qui mana són els criteris sanitaris».

«Ho estem veient a Londres, a Alemanya, a França...Evidentment, pot passar aquí. Hem d'evitar que la situació se'ns escapi de les mans», ha argumentat.

El conseller ha explicat, d'altra banda, que a les set d'aquest matí s'ha fet relleu entre la Guàrdia Civil i els Mossos en entrar a Catalunya per Aragó les primeres dosis de la vacuna contra elcoronavirius.

Sàmperha subratllat que la policia catalana estarà en guàrdia davant el risc de robatori. «La custòdia de les vacunes per a nosaltres és molt important, perquè la pèrdua d'una vacuna pot ser la pèrdua d'una vida», ha agregat.

«Estarem molt damunt -ha conclòs-. No sé si amb arma llarga o no, però en tot cas serà un dispositiu important».

tracking