Diari Més

Catalunya inicia vacunació mentre espera que el Nadal no passin factura

No es descarta que el Govern pugui acordar dilluns que ve noves restriccions de mobilitat per ser aplicades aviat

Una dona té una xeringa mèdica i una ampolla petita amb l'etiqueta

Un 55% dels ciutadans preferiria esperar a conèixer els efectes de la vacuna abans de posar-se-laACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya inicia el diumenge la vacunació contra lacovid-19en residències d'ancians repartides per tot el territori, on s'administraran gairebé 1.600 dosi, mentre les autoritats sanitàries esperen que les celebracions nadalenques d'aquests dies no passin factura quant a la propagació del virus.

Les dades epidemiològiques no han millorat durant els últims dies, per la qual cosa no es descarta que elGovernpugui acordar dilluns que ve noves restriccions de mobilitat amb la mirada posada ja en la Nit de cap d'any i Any Nou.

El risc de rebrot de laCOVID-19a Catalunya ha augmentat en 20 punts en les últimes 24 hores, fins a situar-se en 365, mentre que el nombre de pacients ingressats percoronavirusals hospitals catalans ascendeix a 1.592, 72 més que en el dia anterior.

Així ho reflecteixen les dades epidemiològiques actualitzades aquest dissabte pel Departament de Salut, que xifra en 16.837 el nombre total de defuncions des de l'inici de la pandèmia, amb 41 noves defuncions des de l'anterior actualització, mentre que el nombre de casos confirmats de contagi suma 1.508 i se situa en 385.251 en el total acumulat.

Ha tornat a baixar per sisè dia consecutiu la velocitat de propagació, que s'ha situat en 1,16, quatre centèsimes menys que el divendres, però el risc de rebrot (EPG), que mesura l'índex de creixement potencial l'epidèmia, ha pujat 20 punts en un dia i ja arriba a 365, un risc extrem.

En vespres que aquest diumenge comenci la campanya de vacunació a Catalunya, on se subministraran 1.595 dosi en residències d'ancians, els pacients ambCOVIDingressats als hospitals catalans ascendeixen a 1.592, 72 més que ahir, dels que 335 es troben en l'UCI, un menys que fa 24 hores.

Està previst que demà diumenge, al voltant de les 10.00 hores, arribin a Catalunya les primeres 1.595 dosis de la vacuna contra lacovid.

El mateix diumenge, al voltant de les 12.00 hores, un resident del geriàtricFeixaLlargade L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) es convertirà en la primera persona a Catalunya que rep la vacuna contra elcoronavirus.

A partir de les 15.00 hores, començaran les vacunacions en altres vuit residències de la resta de les àrees sanitàries catalanes, que han estat triades seguint un triple criteri: són residències «verdes», és a dir, sense cap cas actiu deCovid, de titularitat pública i de gran grandària.

Durant aquesta primera etapa, que s'allargarà fins a març, elGovernpreveu rebre cada dilluns un paquet de 60.000 vacunes, que començarà a administrar l'endemà gràcies a l'ajuda de més de 2.110 infermeres i infermers que ja han rebut formació específica.

Tres setmanes després de la primera ronda de vacunació, els residents i professionals de centres geriàtrics rebran una segona dosi, un procés que l'executiu català pretén agilitar per a poder immunitzar com més aviat millor als sanitaris, el següent col·lectiu al qual se li administrarà el sèrum contra lacovid-19.

En total, el Govern català aspira a tancar l'any 2021 amb més de 12 milions de vacunes administrades que serveixin per a aconseguir la immunitat de grup enfront delcoronavirus.

tracking