Diari Més

El Banc de Sang de Catalunya preveu emmagatzemar fins a 1 milió de vacunes

S'han reservat quatre ultracongeladores «que ara mateix estan buits i cadascun d'ells pot guardar unes 250.000 dosis»

Imatge d'arxiu d'un ultracongelador.

El Banc de Sang de Catalunya preveu emmagatzemar fins a 1 milió de vacunesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya preveu emmagatzemar fins a un milió de vacunes de la covid-19 a partir del dissabte o diumenge, que es guardaran quan arribin en quatre ultracongeladors a una temperatura de 80 graus sota zero fins que comencin a ser distribuïdes per tot el territori.

Segons ha explicat aquest dijous en unes declaracions a Efe el director de serveis hospitalaris del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Enric Contreras, els quatre ultracongeladores en els quals s'emmagatzemaran les vacunes són utilitzats de manera habitual per a guardar teixits humans que després són utilitzats als hospitals.

En aquests mateixos congeladors s'acostuma a emmagatzemar, també, llet materna per a després ser enviada a les unitats hospitalàries amb nadons prematurs per a alimentar-los.

Per aquest motiu, ha explicat Enric Contreras, en el Banc de Sang i Teixits «ja disposàvem de la tecnologia i coneixements necessaris per a congelar materials com a vacunes a temperatures molt baixes de fins a 80 graus sota zero».

Les vacunes que arribaran en primer lloc «sembla que seran les de Pfizer, que requereixen d'una conservació d'entre -60 i -80 graus sota zero i, ja que nosaltres tenim l'experiència i els equips, ens vam posar a la disposició del Departament de Salut», ha indicat.

Es preveu l'arribada de les vacunes entre els dies 26 i 27, i sobre la quantitat que podrien arribar, ha explicat que en aquest centre disposen de capacitat per a emmagatzemar fins a un milió de dosi, per a això ja han estat reservats quatre ultracongeladores «que ara mateix estan buits i cadascun d'ells pot guardar unes 250.000 dosis».

«La idea -ha afegit Enric Contreras- és que, quan arribin les vacunes, les emmagatzemem i les anem distribuint als llocs de vacunació», si bé abans cal sotmetre-les a un procés de descongelació.

Segons ha explicat aquest dijous la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest diumenge començarà a Catalunya la campanya de vacunació contra el coronavirus en les residències d'ancians amb les primeres 1.595 dosis que rebran de la vacuna.

tracking