Diari Més

Les farmàcies catalanes impulsen una campanya sobre el bon ús de la mascareta

L'objectiu és divulgar com s'ha de posar i treure la mascareta, cada quant temps s'ha de renovar i on s'ha de tirar una vegada utilitzada

Imatge de gent amb mascareta passejant per Reus.

mascareta, Reus, gent, coronavirurs, covid-19Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) ha iniciat aquest dilluns una campanya sobre el bon ús de la mascareta, especialment durant les festes de Nadal, fonamental per a prevenir els contagis i frenar l'expansió de la covid.

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, en coordinació amb els Col·legis de Farmacèutics de Tarragona, Barcelona, Girona i Lleida, ha posat en marxa la campanya sota el lema «la mascareta al seu lloc».

Un comunicat del Consell ha explicat que l'objectiu de l'acció és divulgar, entre altres qüestions, com s'ha de posar i treure la mascareta, cada quant temps s'ha de renovar i on s'ha de tirar una vegada utilitzada.

La xarxa de més de 3.200 oficines de farmàcies de Catalunya i els més de 11.000 farmacèutics comunitaris han elaborat sis infografies, que ajuden a resoldre els dubtes més freqüents dels ciutadans.

Les infografies detallen l'ús de la mascareta incidint en què sempre ha de cobrir nas, boca i barbeta amb la tira metàl·lica ajustada al rostre, a més d'una obligada higiene de mans cada vegada que es manipuli.

En les peces gràfiques també es precisen les característiques de les diferents tipologies de màscares, quan renovar-les (cada 4-8 hores) i com guardar-les (bossa independent, preferentment transpirable), així com la manera correcta de rebutjar aquests elements protectors.

Infografia de la campanya.

Les farmàcies catalanes impulsen una campanya sobre el bon ús de la mascaretaCedida

tracking