Diari Més

Que podem fer durant aquestes festes de Nadal?

El Procicat ha aprovat aquest dimecres el pla per celebrar les festes nadalenques

L'arbre de Nadal de la plaça Catalunya, en una imatge d'arxiu .

Què podem fer durant aquestes festes de Nadal?ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimecres el Procicat ha aprovat les mesures per poder celebrar les festes de Nadal, unes festes marcades per la pandèmia. El pla de Nadal contempla la limitació de les reunions, els horaris del toc de queda, actes esportius, de culte, entre d'altres.

Quantes persones ens podem reunir?

Les trobades i reunions es limitaran a 10 persones de dues bombolles diferents. Finalment, els nens si que comptaran dintre del límit de deu.

S'afavorirà la sortida de persones residents a residències durant els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l'1, el 5 i 6 de gener.

Mesures durant les celebracions

Durant les reunions per Nadal s'haurà de mantenir la distància de seguretat,utilitzar la mascareta sempre que no s'estigui consumint res, rentar-se les mans i no compartir estris.

En espais tancats, caldrà ventilar durant la trobada, abans i després. Tot i això, elProcicat recomana que les trobades es faci a l'aire lliure o en estances grans.

En cas de fumar, s'haurà de fer lluny de les altres persones i millor a l'exterior.

A més a més, demanen que set dies abans de les reunions els membres preguin molta precaució.

Toc de queda

El toc de queda començarà a la 1.30 de la matinada els dies 25 i 31 de desembre, mentre que la nit de Reis aquest començarà a les 23 hores. La resta de dies el confinament nocturn es mantindrà, com fins ara, de les deu de la nit fins les sis del matí.

Restauració

Pel que fa a la restauració, els dies 24, 25 i 26 de desembre i els dies 31 i 1 de gener podran obrir per a grups de 6 persones per taula.

Per a la nit de Nadal i la nit de Cap d’Any es permetrà l’obertura al públic fins a la 1.

Mentre que la resta de dies el seu horari es mantindrà de sis del matí fins les 21.30 h. amb un màxim de quatre persones per taula i dos metres de separació.

Actes culturals i esportius

Tota activitat de cultura popular s’haurà de realitzar de forma adaptada. Els espais estaran perimetrats i hi haurà control d’accessos per evitar les aglomeracions i registre previ.

No estan permesos els parcs de Nadal o similars.

Pel que fa a les proves esportives no oficials, només hi podranparticipar un màxim de sis persones al tram 2 (previsible entre el 7 i el 20 de desembre, si les dades epidemiològiques ho permeten) i un màxim de 10 persones al tram 3 (previst del 21 de desembre al 10 de gener).

Actes de culte

Es recomana que l'assistència als centres de culte es realitzi el més pròxim possible on es viu i sempre que sigui possible que es faci per via telemàtica.

Als trams 1 i 2 es permet un 30% de l'aforament i aquest es veurà ampliat fins al 50% al tram 3.

Com fer les compres de Nadal?

El Procicat ha estableix que la nit de Reis els comerços podran obrir fins les 22 hores. Recomanen fer les compres amb antelació per evitar aglomeracions i prioritzar les botigues de proximitat o comerç en línia.

tracking