Diari Més

Política

Budó alerta que si el risc de transmissió supera el 0,9 no es podrà passar de tram

El Govern avisa del «risc» que no es «preservi el Nadal» si les dades empitjoren a la Puríssima

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, fent una roda de premsa

Budó veu «imprudència» en el pla de desconfinament de la MoncloaGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha avisat del «risc» que no es pugui «preservar el Nadal», en cas que les dades epidemiològiques de la covid-19 empitjorin, a les portes del pont de la Puríssima. La portaveu, Meritxell Budó, ha alertat també que si el risc de transmissió (Rt) supera els 0,9 punts no es podrà passar de tram la setmana que ve. La consellera de la Presidència considera «clau» els propers dies, després que aquest dimarts la Rt hagi crescut fins a 0,84 punts, després de jornades a la baixa. El risc de rebrot ha pujat també 5 punts (fins a 201). Durant la roda de premsa telemàtica posterior al Consell Executiu, Budó ha cridat a la «responsabilitat» de la ciutadania de cara al pont de la setmana que ve: «El que fem pot tenir conseqüències per Nadal».

Budó ha lamentat que l'índex de Rt s'hagi incrementat en les últimes hores: «La tendència ha començat a capgirar», ha alertat, després que el risc de transmissió de covid-19 sigui avui de 0,84. Per canviar de fase aquest indicador ha de ser inferior a 0,9. Per això la consellera en funcions ha insistit en la «consciència» de la ciutadania: «Depèn de tots. Hem d'evitar el contacte entre persones».

La portaveu ha reiterat que el pont de la Puríssima «no serà igual» que el d'altres anys, i ha advertit del «risc» que, si les dades «es disparen» els propers dies, «no es podrà preservar el Nadal». Budó ha subratllat que tothom vol passar de tram de reobertura, un escenari que es revisarà el 7 de desembre. Però alhora ha remarcat que si les dades no ho permeten, no hi haurà aquest avenç.

Per tot això, la consellera ha fet una crida perquè la gent entengui que «el que es faci aquest pont pot tenir conseqüències per Nadal». Budó ha demanat així que es restringeixi l'activitat social, però sense recomanar la gent que no marxi de pont: «Qui tingui una segona residència o una reserva, ho pot fer», ha sentenciat, alhora que ha reclamat «consciència» de les restriccions de mobilitat -encara amb perímetre municipal, el cap de setmana.

«Les dades ens preocupen», ha advertit Budó, que ha afegit que la situació per les festes nadalenques dependrà de l'actuació dels propers dies: «Intentarem celebrar el Nadal amb la màxima normalitat possible, però amb pandèmia». La consellera ha deixat clar, sigui com sigui, que si la Rt és superior a 0,9, no es podrà passar de tram.

tracking