Diari Més

Economia

Catalunya tancarà l'any amb una caiguda d'exportacions menor a la prevista a l'abril

El conseller Ramon Tremosa reivindica la internacionalització per superar la crisi econòmica derivada del coronavirus

Imatge del Moll de càrrega del Port de Tarragona.

Les exportacions marquen un nou rècord històric a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que Catalunya tancarà l'any amb una caiguda de les exportacions menor a la prevista en els primers mesos de la pandèmia, quan la davallada era de prop d'un 40%. Tremosa ha explicat que la crisi del coronavirus està afectant especialment el turisme, històricament considerat com a sector refugi, mentre que algunes indústries, com la química, agroalimentària o farmacèutica, estan anant «molt bé». En aquest context, el conseller ha reivindicat la internacionalització de Catalunya com una via per superar la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

«L'obertura i la internacionalització sempre han anat molt bé a l'economia catalana, perquè ha permès superar crisis, guanyar inversions internacionals i créixer econòmicament», ha manifestat en l'acte d'inauguració de la Setmana de la Internacionalització d'ACCIÓ. L'esdeveniment se celebrarà en format virtual fins al divendres 4 de desembre.

En la seva intervenció, Tremosa ha recordat que la crisi del coronavirus està afectant especialment el turisme internacional, entès com a sector tractor de la restauració i el comerç, entre d'altres. Per aquest any, el conseller vaticina que les exportacions tindran una caiguda menor a la prevista en els mesos d'abril o maig.

Tremosa ha assegurat que l'actual crisi és «molt diferent» a les anteriors, històricament amb un gran impacte en les finances o la indústria. En qualsevol cas, ha reivindicat la internacionalització com una solució a la crisi i ha recordat que Catalunya ha superat diferents recessions «obrint-se a l'exterior».

De fet, en deu anys, el nombre d'empreses multinacionals a Catalunya ha passat de 3.400 a 8.900. Les exportacions catalanes s'han duplicat en aquest període, fins a gairebé 75.000 milions d'euros el 2019, més d'un 30% del PIB de Catalunya.

tracking