Diari Més

Turisme

Els establiments de turisme rural demanen a la Generalitat que permeti la mobilitat als seus clients durant el pont

Proposen que puguin justificar el desplaçament demostrant que tenen una reserva confirmada

L'allotjament rural Cal Crispí de Prades.

El turisme rural obre de nou les portesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els establiments de turisme rural han adreçat una carta al conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, sol·licitant-li que la Generalitat permeti la mobilitat més enllà dels seus municipis als seus clients i que aquests puguin utilitzar la reserva confirmada com a justificació per al desplaçament d'anada i tornada, a més de la declaració autorresponsable. En la missiva, cinc entitats del sector i Unió de Pagesos argumenten que el pont de desembre, els festes de Nadal i Cap d'Any «suposen una part molt important dels ingressos del sector turístic del conjunt de Catalunya» i que per al sector són «decisius».
A més, recorden que són dies que els ciutadans aprofiten aquests dies d'esbargiment en establiments repartits per tota la geografia catalana però que perquè sigui possible «cal poder viatjar des de les localitats d'origen a les localitats de destí».

D'altra banda, les entitats exposen al conseller que les limitacions de la mobilitat estan causant «un greu perjudici en les economies precàries» de les famílies que gestionen aquestes negocis a la Catalunya rural. «Alhora també estem perjudicant la salut del conjunt de la ciutadania, que necessita reprendre el contacte amb la natura i l'aire lliure», afegeixen.

La carta està signada per la Confederació del Turisme Rural i l'Agroturisme de Catalunya (Turalcat), la Confederació Catalana d'Agroturisme i Turisme Rural (Concatur), Turisme Rural Girona, la Confederació de Turisme Rural i l'Agroturisme de Catalunya, Lleida Rural i Unió de Pagesos.

tracking