Diari Més

Daniel Calparsoro estrena el thriller 'Hasta el cielo' protagonitzat per Miguel Herrán

Es recuperen films no estrenats com 'Sentimental' de Cesc Gay, 'De Gaulle' de Gabriel Le Bomin i 'Mank' de David Fincher

Una imatge de l'inici del rodatge del film 'Hasta el cielo' amb Daniel Calparsoro al centre.

Daniel Calparsoro estrena el thriller 'Hasta el cielo' protagonitzat per Miguel HerránACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova pel·lícula del cineasta català Daniel Calparsoro, 'Hasta el cielo', arriba aquest divendres als cinemes. El thriller, protagonitzat per Miguel Herrán, Carolina Yuste, Asia Ortega i Luis Tosar. Aquesta és una de les estrenes destacades, en una setmana on a Catalunya també han arribat a la cartellera pel·lícules que pel tancament de les sales encara no s'havien estrenat com 'Sentimental', de Cesc Gay, 'De Gaulle' de Gabriel Le Bomin i 'Mank' de David Fincher. També s'estrena el documental de producció catalana 'Pa'trás ni pa'tomar impulso' dirigit per Lupe Pérez que té a la bailaoraCarmen Mesa com a protagonista.

La pel·lícula 'Hasta el cielo' té com a protagonista l'Àngel, un noi de l'extraradi madrileny, que s'introdueix en una banda de delinqüents que el portaran a convertir-se en un dels atracadors més buscats del país. Calparsoro ha explicat que es tracta d'un thriller d'atracaments i emocions fortes, una pel·lícula sexy, lúdica i ràpida amb un transfons social i que narra les peripècies d'uns delinqüents criats darrera les grues de la bombolla immobiliària.

'Pa'trás ni pa'tomar impulso'

S'estrena el documental català 'Pa'trás ni pa'tomar impulso' dirigit per Lupe Pérez que té a la bailaoraCarmen Mesa com a protagonista. El documental segueix a Carmen, una andalusa que com altres dones decideix emigrar i perseguir un somni i en aquest cas fins a Argentina, els Andes, les comunitats Qom o per Buenos Aires.

'Érase una vez...'

Angelina Jolie protagonitza 'Érase una vez...', dirigida per Brenda Chapman, directora de 'Brave', una cinta de fantasia que imagina una nova història basada en 'Peter Pan' i 'Alícia en el País de las Maravillas'. A 'Érase una vez...', abans que Alícia viatgés al País de les Meravelles i abans que Peter Pan es convertís en un heroi, ells dos eren germans i vivien amb el seus pares i el seu germà gran que mor. Els dos nens intentaran que els seus pares tirin endavant i hauran de plantejar-se si per fer-ho viatgen als seus mons imaginaris.

'Contagio en alta mar'

La pel·lícula 'Contagio en alta mar', presentada a la Secció Oficial Fantàstic a Competició del Festival de Sitges, està protagonitzada per Connie Nielsen i Dougray Scott i dirigida per Neasa Hardiman. A film, la tripulació d'un vaixell de pesca irlandès lluita per sobreviure quan és immobilitzat per una enorme i misteriosa criatura marina i el seu subministrament d'aigua dolça queda infestat per paràsits.

'Lux Æterna'

El film 'Lux Æterna' de Gaspar Noé arribarà divendres als cinemes. A la pel·lícula, Charlotte Gainsbourg accepta interpretar a una bruixa que va a ser cremada a la foguera la primera pel·lícula dirigida per Béatrice Dalle. No obstant això, el rodatge de la cinta es perd en el caos per una organització anàrquica, problemes tècnics i atacs psicòtics.

'Vampus Horror Tales'

Aquesta setmana també s'estrena 'Vampus Horror Tales', formada per quatre històries dirigides per quatre directors debutants: Manuel Martínez Velasco, Isaac Berrocal, Erika Elizalde i Piter Moreira. Víctor Matellano ha realitzat la producció creativa de la cinta. Uneix les històries el senyor Fettes, interpretat per Saturnino García, que és el guardià del cementiri que guarda molts secrets. Enterra els difunts de dia i els desenterra per la nit.

'Amigo'

Després d’un greu accident, el David decideix acollir i cuidar a casa seva el seu millor amic, el Javi. Entre tots dos, però, no trigaran a aflorar les disputes, posant de manifest una relació enverinada i homicida que tenen. Javier Botet i David Pareja són els protagonistes de 'Amigo', una cinta angoixant i obscura que posa a prova l'amistat entre els dos protagonistes i que va passar per l'anterior edició del Festival de Sitges.

'Els papers d'Aspern'

Julien Landais estrena 'Els papers d'Aspern'. Basada en la novel·la de Henry James, a la pel·lícula, que arriba en català, hi apareixen Jonathan Rhys-Meyers, Joely Richardson, Vanessa Redgrave i Jon Kortajarena en el repartiment. Una història d'amor, passió i obsessions ambientada a la Venècia de finals del segle XIX.

'L'estrena'

També arriba en català 'L'estrena' d'Alejandro Fernández Almendras. El món d’un jove director de teatre, en un petit poble de Txèquia, s’enfonsa. Ha decidit perseguir els seus somnis i adaptar una obra d’Eurípides. Durant els assajos, té una aventura amb una actriu i arrisca el seu matrimoni. L’obra és un desastre i la seva dona l’abandona i desesperat, intentarà enamorar-la de nou.

'El jinete del dragón'

El film d'animació de la setmana és 'El jinete del dragón' dirigida per Tomer Eshed. Firedrake és un drac que s'amaga a les afores de Londres i està disposat a mostrar la seva vàlua als dracs de més edat. Per això emprendrà una aventura amb la seva amiga Piel de Azufre per buscar 'La Orilla del Cielo'.

'Aniré on vagis tu'

Dirigida i escrita per la cineasta Géraldine Nakache, s'estrena en català la comèdia 'Aniré on vagis tu' amb Leïla Bekhti, Géraldine Nakache i Patrick Timsit en el repartiment. Vali i Mina són dues germanes amb personalitats molt diferents que han perdut tota relació entre elles, però el seu pare les tornarà a unir durant un cap de setmana.

'2020'

El documental '2020' d'Hernán Zin retrata des de Madrid com es va viure els primers quatre mesos de la pandèmia i en la primera línia, des dels hospitals, ambulàncies, residencies, funeràries, controls policials, hospitals de campanya...

Estrenes recuperades

Algunes de les pel·lícules que s'han pogut recuperar que encara no s'havien estrena a Catalunya són 'Sentimental', de Cesc Gay; 'De Gaulle', de Gabriel Le Bomin i 'Mank', de David Fincher. Altres films que sí es van estrenar però que s'han recuperat són 'No matarás' de David Victori.

tracking