Diari Més

Societat

La Creu Roja de Catalunya ha atès en el primer semestre de l'any gairebé tantes dones i nens com el 2019

L'organització intensifica els projectes per donar suport a dones víctimes de violència

Una voluntària entregant aliments.

Creu Roja Salou reparteix 6 tones d'aliments a un total de 80 famílies vulnerablesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja de Catalunya ha atès el primer semestre de l'any el 91% del nombre total de dones i nens que el 2019 van utilitzar els serveis de l'entitat, segons ha indicat l'oenagé en un comunicat. En concret, de gener a juny del 2020, 3.467 dones i 42 infants (3.509 en total) es van posar en contacte amb la Creu Roja a través del Servei Telefònic d'Atenció i Protecció per a Víctimes de Violència de Gènere (Atenpro). El número total de l'any passat va ser de 3.831 persones. Catalunya és la tercera comunitat amb més usuàries dins d´aquest servei que depèn del Ministeri de Sanitat, Serveis Social i Igualtat, en conveni amb la Federació de Municipis i Províncies, i que gestiona la Creu Roja.
Segons l'entitat, la pandèmia de la covid-19, amb els mesos de confinament, l'aïllament social i la restricció de mobilitat, ha «agreujat» la situació de violència i ha «incrementat la intensitat» de les agressions vers les dones, però també contra els seus fills. Tot i així, remarca Creu Roja, les denúncies han disminuït un 10,3% respecte al mateix període. Des de l'organització humanitària, però, s'ha constatat un augment de dones grans que «per primera vegada s'han atrevit a denunciar aquesta situació».

En aquest context, la Creu Roja ha intensificat els projectes per donar suport a aquest col·lectiu de forma integral i complementària, tant durant el període de confinament com durant els mesos posteriors.

D'una banda, s'han reforçat els tallers de suport psicosocial per proporcionar models positius de criança i acompanyament a dones víctimes de violència i als infants i adolescents a càrrec que han patit aquesta situació. De l'altra, a través de la iniciativa 'Creant il·lusions', s'han promogut activitats d'oci terapèutic per millorar la relació de «marentalitat positiva», enfortir el vincle maternoinfantil i contribuir a la recuperació emocional dels infants arran del patiment generat per la violència de gènere.

A més, des de Creu Roja Joventut s'ha posat en marxa la campanya 'No tot s'hi val' per sensibilitzar sobre la violència contra les dones i facilitar eines per detectar conductes violentes. La proposta pretén difondre, a través de xarxes socials, situacions en les quals es naturalitzen o invisibilitzen conductes que sí que són agressió sexual i/o violència en el si d'una parella, i que, pel fet de ser-ho, el patriarcat ha assumit com a naturals.

tracking