Diari Més

Pere Aragonès és escollit candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat

Raquel Sans es confirma com a cap de llista per Tarragona

El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, aquest dissabte 22 d'agost de 2020 a Campdevànol amb la consellera Teresa Jordà.

Pere Aragonès és escollit candidat d'ERC a la presidència de la GeneralitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esquerra Republicana ha validat els avals de Pere Aragonès, Marta Vilalta, Teresa Jordà i Raquel Sans per a les primàries del partit, i els ha proclamat oficialment caps de llista per Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona respectivament en no presentar-se més candidatures que els fessin la competència. Amb aquest pas, ERC completa el seu procés intern per escollir els números u de cada demarcació i culminar la candidatura d'Aragonès a la presidència de la Generalitat en les properes eleccions al Parlament del 14 de febrer. La Comissió de Garanties d'ERC ha verificat les signatures que donaven suport als quatre candidats i, a més, en el cas d'Aragonès ho fa amb rècord d'avals, segons el partit.
D'aquesta manera queden definides, doncs, quines són les quatre persones caps de llista d'Esquerra Republicana a les quatre demarcacions en no haver-se presentat altres candidatures, i conclou el procés de primàries. Segons una nota dels republicans, el coordinador nacional d'Esquerra, Pere Aragonès, ha aconseguit 2.343 signatures d'aval vàlides, que representen un rècord en la història del partit, superant les 2.105 signatures aconseguides per Oriol Junqueras a les eleccions europees del 2019.

Raquel Sans, per la seva banda, ha aconseguit 341 avals vàlids per Tarragona; Marta Vilalta, 225 per Lleida; i Teresa Jordà, 284, a Girona. En tots els casos, s’ha aconseguit el suport de més del 10% de les persones militants a la federació de cadascú. A partir d’ara, el procés intern continua en marxa per triar els membres que hauran d'integrar el conjunt de la llista electoral dels republicans, que haurà de ser ratificada el 12 de desembre pel Consell Nacional de la formació.

tracking