Diari Més

Societat

El 81% dels familiars de residents culpa la Generalitat de la crisi sanitària i el 17% se sent abandonat

El 56% afirma que s'ha produït un empitjorament de l'estat emocional dels avis, segons ACRA

Les residències hauran de fer proves diàries al personal i als residents.

Les residències de gent gran de Catalunya hauran de fer cada dia un control epidemiològicEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 81% dels familiars de residents considera que la Generalitat és la responsable de la crisi sanitària, especialment pel que fa les mesures restrictives i la seva afectació sobre la salut física i emocional de la gent gran. Així ho revela una enquesta realitzada per la patronal ACRA entre 734 familiars, que conclou que un 17% s'han sentit abandonats. Els resultats revelen una puntuació de 7,7 sobre 10 en el grau d'afectació al que s'han vist sotmesos els serveis. A més, el 56,1% creu que s'ha produït un empitjorament de l'estat emocional, un 48,6% de les relacions socials, un 38,8% de l'estat cognitiu i un 23,3% de la salut física. Les famílies valoren amb un 8 la gestió de les residències i amb un 8,1 l'atenció als usuaris.

D'altra banda, un 47,7% dels enquestats creu que el tancament d'altres serveis era necessari per la situació epidemiològica, el 27,4% apunta que s'hauria d'haver fet tot el possible per mantenir-los en funcionament i un 15,3% afirma que s'ha tardat massa a reobrir-los per part de l'administració.

La presidenta d'ACRA, Cinta Pascual, ha assegurat que davant d'una crisi sanitària sense precedents «s'ha donat la millor resposta»i ha celebrat que així també ho perceben els familiars segons el resultat de l'enquesta.

tracking