Diari Més

Policial

Detinguts Oriol Soler i Josep Lluís Alay en un operatiu de la Guàrdia Civil contra empresaris propers al procés

Segons 'El Confidencial', també estarien detinguts David Madí i Xavier Vendrell

Vehicles de la Guàrdia Civil a les portes de la casa d'Oriol Soler.

Detinguts Oriol Soler i Josep Lluís Alay en un operatiu de la Guàrdia Civil contra empresaris propers al procésACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres Oriol Soler, vinculat a ERC, i Josep Lluís Alay, director de l'oficina de Carles Puigdemont, en un operatiu contra empresaris propers al procés, han confirmat a l'ACN fonts coneixedores.

Segons apunta 'El Confidencial', també estarien detinguts David Madí, excàrrec de Convergència i Unió, i Xavier Vendrell, exdirigent d'ERC. La Guàrdia Civil els investigaria per la seva vinculació amb el moviment Tsunami Democràtic. Hi ha diverses entrades i registres en marxa.

D'altra banda, segonshan confirmat a Efe fonts de la investigació, l'operació, en la qual no es descarten més detencions, s'emmarca en una peça separada de la causa oberta pel titular del jutjat d'instrucció 1 de Barcelona, Joaquin Aguirre, sobre el suposat desviament de fons a fundacions afins a CDC de subvencions públiques, entre elles les atorgades per la Diputació de Barcelona.

Arran d'aquestes investigacions, el jutge investiga si la suposada trama va desviar diners públics per a costejar despeses a Waterloo (Bèlgica) de l'expresident català Carles Puigdemont.

Aquest dimecres al matí, el jutjat d'instrucció núm. 1 ha emés un comunicat públic en relació a l'operació:

"La Guardia Civil, bajo la tutela del Juzgado de Instrucción número 1 de Barcelona, està practicando en el dia de hoy 31 entradas y registros, repartidos en 8 partidos judiciales de Catalunya, por delitós relacionados con la corrupcion y/o desórdenes públicos.

Entre los investigados se encuentran, entre otros:

Xavier Vinyals Capdepon

David Madi Cendros

Xavier Vendrell Segura

Oriol Soler Castanys

Antonio Fuste Piñol

Roc Aguilera Vaques

Pilar Contreras Llanas

Marta Molina Alvarez

Alcalde del Ajuntament de Cabrera de Mar

Jordi Serra, Interventor Delegado.

Las investigaciones se han tramitado en una pieza secreta durante un año y medio hasta el día de hoy en el que se ha levantado el secreto.

La pieza secreta deriva de las Diligencias Previas 111/2016, referentes al presunto delito de corrupción en la Diputación de Barcelona".

tracking