Diari Més

Les persones en edat laboral són les més afectades per aquesta segona onada

Davant aquesta situació, els científics consideren «imprescindible» aplicar el teletreball

Un home fent teletreball.

El personal de la Generalitat farà teletreball cinc dies a la setmana per contenir la segona onadaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona ona de coronavirus a Catalunya està afectant especialment a les persones en edat laboral, d'aquí que els experts en anàlisis i predicció de la pandèmia demanin a les autoritats que minimitzin l'activitat presencial i potenciïn el teletreball.

La covid-19 afecta principalment a les persones d'entre 20 i 59 anys, segons les dades que ha publicat al seu perfil de Twitter el Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (BIOCOMSC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que cada setmana remet diversos informes de seguiment de la pandèmia a la Comissió Europea (CE).

Davant aquesta situació, els científics consideren «imprescindible» aplicar el teletreball en tots els casos que sigui possible i demanen a les administracions públiques que «donin exemple i minimitzin totalment la presencialitat».

La incidència més baixa es registra en els nens de fins a9anys, una franja d'edat que des de l'inici de la pandèmia no ha arribat a superar una taxa de 0,74 punts, unes dades que els experts han qualificat d'«esperables»perquè ja avançaven en un informe enviat a la CE la setmana passada que «les escoles no són focus de contagi» i són capaços de detectar els positius més ràpidament.

Els experts sí que mostren la seva inquietud per l'augment de la incidència per a les persones majors de90anys, amb «pitjors pronòstics», que per primera vegada des de juny han vist com la taxa per a la seva franja d'edat ha superat el límit d'1 i s'ha situat en valors «preocupants».

Per a contenir l'expansió del virus, elBIOCOMSCha demanat a la ciutadania que redueixi els contactes i que totes aquelles persones que puguin s'acullin al teletreball.

Les dades corresponents al mes d'octubre mostren un descens de la incidència per als menors de40anys i un increment dels casos a partir d'aquesta edat.

Des del mes de juny les taxes més altes de contagi s'han vist concentrades en els grups d'edat de població activa, lluny dels mesos inicials de la pandèmia, en què el virus va atacar amb major força als més grans.

tracking