Diari Més

Política

Cs denúncia que el Govern li remet arxius amb contrasenyes 'independentistes'

La formació taronja afirma que és un 'peatge' que no vol pagar i considera com a «no rebuts» els documents

Pla mitjà de Carlos Carrizosa i Lorena Roldán amb el dit amunt en el ple del Parlament del 7 de febrer del 2020

Carlos Carrizosa, Lorena RoldánACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de Ciutadans ha registrat una queixa a la Mesa del Parlament en la qual denuncia que el departament de Polítiques Digitals del Govern ha contestat a les peticions d'informació del partit amb arxius que tenen contrasenyes com 'presospolítics', 'independència' o 'república digital'.

En la queixa, a la qual ha tingut accés Efe, la formació taronja exposa que aquest departament respon així a les peticions d'informació del partit, i demana a la Mesa que faci un requeriment al Govern perquè la informació que es lliuri als grups s'acompanyi «de contrasenyes i claus d'accés de contingut tècnicament segur i neutral».

Per això, des de Cs entenen que no poden considerar com respostes aquestes peticions d'informació perquè, per a accedir a aquesta, el Govern «pretén imposar un peatge ideològic» que la formació no està disposada a «pagar», segons el document.

«Al marge de la seva patent de manca de veracitat, l'evident falta de neutralitat política de les esmentades expressions constitueix una mostra més de la falta de respecte al dret fonamental de llibertat ideològica dels ciutadans dels corresponents responsables del Departament», apunta la queixa de Ciutadans.

tracking