Diari Més

Els contagis de covid-19 es desplacen «fortament» a les edats laborals

Investigadors de la UPC conclouen que «el teletreball és absolutament imprescindible»

Un jove fent teletreball.

Deu claus de la nova llei de teletreball aprovada aquest dimartsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han alertat en un fil de Twitter que els contagis de covid-19 es desplacen «fortament» a les edats laborals, principalment als entorns de feina i família. Segons les dades que treballen, els membres del Grup de Recerca en Biologia Computacional i Sistemes Complexos del Departament de Física de la universitat (Biocomsc), subratllen que domina encara la franja de 20 a 29 anys, però que ja es veu superada per les franges de 30 a 39, de 40 a 49 i de 50 a 59 combinades. «Amb aquestes dades el teletreball és absolutament imprescindible», afirma el grup, que es mostra preocupat per l'augment de contagis a la franja de més de 90 anys atesa la «pitjor prognosi».
Els investigadors també apunten que «com era d'esperar», el volum de contagis a la franja infantil «cau fortament». De fet, asseguren que les dades sobre primària quadren amb estudis recents que s'han fet a Israel on «fins i tot en cas de gran cadena a secundària en escoles ultraortodoxes, infantil no es va veure afectada».

A més, afegeixen que «de moment» el món de secundària «no es veu arrossegat». Les dades de secundària amb mesures de protecció i la pujada d'entorns laborals «també quadren» amb les darreres informacions a Suècia.

Els membres de Biocomsc consideren «imprescindible» que totes les administracions públiques «mostrin exemple» i es «minimitzi totalment la presencialitat». I recomanen «només el personal indispensable presencial».

«Cal no fer trobades ni anar a la feina en la mesura del possible. Si us plau, si sou adults, cap contacte amb ningú de la feina. Reducció de contactes... teletreball, teletreball, teletreball... en tot el que es pugui», clou el fil de Twitter.

tracking