Diari Més

El Govern acorda demanar l'estat d'alarma per decretar un toc de queda entre les 23 i les 6 hores

Altres comunitats, com el País Basc, Astúries i Extremadura ja ho han demanat

Pla obert de la reunió del consell executiu extraordinari

El Govern de Catalunya acorda demanar l'estat d'alarma per poder aplicar el toc de quedaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha acordat aquest divendres demanar al govern espanyol que apliqui l'estat d'alarma per poder aplicar el toc de queda, segons han confirmat fonts del Govern a l'ACN. El Govern ho ha decidit en un consell executiu extraordinari aquest divendres a la tarda per poder afrontar així la segona onada de la covid-19. Tot i aquesta petició, l'executiu vol mantenir les seves competències. El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern, Meritxell Budó, compareixeran en roda de premsa aquest divendres a la tarda per informar-ne.
Tot plegat, després que altres comunitats, com el País Basc, Astúries i Extremadura ja ho hagin demanat a Pedro Sánchez.

El Govern reclama que hi hagi un «comandament únic» de la Generalitat, segons ha explicat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, que ha remarcat que un cop s'aprovi aquesta mesura, la Generalitat decretarà un toc de queda nocturn. La proposta del Govern és que sigui entre les 23 i les 6 hores, han explicat a l'ACN fonts de l'executiu català. Aragonès ha afegit que no es descarten altres mesures restrictives de la mobilitat si l'evolució de les dades no és positiva. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha dit que confia que el govern espanyol mourà peça ja dissabte per reunir immediatament el Procicat.

tracking