Diari Més

Catalunya esperarà uns dies abans de decidir un toc de queda nocturn tot i que el virus continua desbocat

Es vol analitzar el resultat de les restriccions a la restauració aplicades fa una setmana

Una professional sanitària de l'Hospital Clínic es prepara per atendre un pacient amb covid-19, en un dels blocs quirúrgics habilitat com a UCI

Catalunya arriba a les 3.148 morts per coronavirus amb 107 noves defuncions en les últimes 24 horesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries catalanes esperaran uns dies abans de decidir un toc de queda nocturn perquè encara esperen que millori l'evolució de la pandèmia en els pròxims dies, malgrat que el virus continua desbocat i avui, per primera vegada, s'han superat els 5.000 nous infectats en un dia.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit aquest divendres que abans de decidir aplicar el toc de queda, que ha insistit que és una mesura que ha de decidir-se des de Catalunya, volen analitzar els resultats de les restriccions a la restauració aplicades fa una setmana i ha tornat a fer una crida a la responsabilitat de la ciutadania de cara a finals de setmana perquè no surtin de casa.

Segons les dades de Salut, l'epidèmia continua avançant sense control i, per primera vegada, s'han aconseguit 5.403 nous infectats en un dia, mentre que el risc d'expansió s'ha enfilat a un EPG de 635,7, gairebé 69 punts més que ahir, amb 21 morts notificades en les últimes 24 hores i 296 persones més en l'UCI, 14 més que ahir.

La velocitat de propagació de la covid-19 (Rt) també continua pujant i s'ha situat en 1,46, sis centèsimes més que ahir, el que indica que cada infectat contagia una mitjana de gairebé una persona i mitja.

Els epidemiòlegs, que veuen bé un toc de queda nocturn com a nova mesura restrictiva per a reforçar les actuals, encara esperen que la corba de creixement de l'epidèmia a Catalunya comenci a moderar-se si es comencen a notar els efectes de les restriccions imposades a tota la comunitat amb el tancament de bars i restaurants i les limitacions d'activitats i aforaments.

Vergés ha tornat a instar el comportament de la ciutadania durant el cap de setmana perquè no es repeteixin imatges d'aglomeracions com les viscudes al Montseny i ha recordat que les mesures de restricció no només afecten l'hostaleria, sinó que també es requereix la responsabilitat de la resta de la població.

La consellera ha anunciat que ha demanat al Govern central que, com durant la primera onada de la pandèmia, les comunitats puguin contractar estudiants d'últim any d'infermeria i medicina per a reforçar el sistema sanitari, saturat per l'increment de la covid.

Sobre aquest tema, Vergés, que ha negat disputes polítiques internes en el Govern en la gestió de la pandèmia, ha apuntat que la situació als hospitals «és més complexa que al març», atès que llavors es va parar gairebé tota l'activitat no relacionada amb la covid-19, mentre que ara l'objectiu és compaginar al màxim totes les atencions.

El secretari general del PPC, Daniel Serrano, ha avalat l'aplicació d'un toc de queda a Catalunya si així ho recomanen els experts i els científics per a frenar els contagis per la covid-19.

tracking