Diari Més

Política

Sàmper aposta per la restitució de Trapero ja que és un procés «lògic i evident»

El conseller assegura que el Major li va demanar temps i ho vol respectar

El Major del Mossos a la sortida de la primera sessió del judici a l'Audiencia Nacional.

Trapero: «Veure com la gent defensava les urnes era poc imaginable, difícil d'entendre i de preveure»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha apostat per la restitució del Major Josep Lluís Trapero però ha explicat que aquest li va demanar temps i ho està respectant. En declaracions a Catalunya Ràdio, Sàmper ha explicat que quan va arribar al càrrec ja li va dir al Major que si la sentència era absolutòria el «procés lògic i evident» era el de la restitució dels càrrecs retirats pels 155. «És una cosa que ja està parlada», ha assegurat. Ha explicat que llavors Trapero li va dir que no tenia les coses «gens clares» i que necessitava un temps. «Ho estic respectant», ha afirmat Sàmper, al temps que ha dit que parlaran «quan ell ho consideri».En una entrevista a Rac1 ha afegit que la intendent Teresa Laplana ha demanat tornar a treballar.

«Entenc que la figura del Major, com la de tots que van ser de forma injusta trets dels càrrecs, s'han de restituir», ha declarat el conseller. Ha afegit que això és un procés legítim i que té a veure amb un procés «sociopolític», que no té res a veure amb la feina que està fent el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent.

Ha explicat el 5 de setembre, quan va entrar a la conselleria, es va reunir amb el comissari en cap, Eduard Sallent, i després va parlar per telèfon amb Josep Lluís Trapero, que li va demanar temps. «Sobre aquest tema ens hem autoimposat franquesa» amb Sallent, ha explicat Sàmper.

El conseller ha explicat que, a diferència de Trapero, la intendent Teresa Laplana «ho posa més fàcil perquè ja ha manifestat que té moltíssimes ganes de tornar a treballar, que vol tornar a refer la seva vida, que interpreta que el que ha passat és un malson».

«I jo encantat i contentíssim, intentaré ajudar-la amb tot el que pugui, que es recuperi de tot el mal que ha patit», ha apuntat el conseller. «Ho estudiarem, intentarem facilitar les coses perquè estigui bé», ha dit sobre la possibilitat que Laplana torni a ocupar el seu mateix lloc de feina que tenia abans.

D'altra banda, el conseller ha afirmat que jurídicament és «molt difícil» que es pugui recórrer la sentència absolutòria perquè els fets provats tenen molta «solidesa». «Tocar fets provats en una sentència és molt complicat», ha afirmat.

tracking