Diari Més

Seguretat

Els Mossos d'Esquadra estan preparats per garantir l'aplicació del toc de queda

El conseller d'Interior afirma que la coordinació amb les policies locals és essencial

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra.

Mossos d'EsquadraMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que els Mossos d'Esquadra estarien preparats per garantir l'aplicació del toc de queda. «Els Mossos estan preparats, si s'acaba aplicant, farem tot el possible per poder garantir el seu dret», ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio. Ha afegit que és una mesura «molt restrictiva» de drets fonamentals i que s'aplicaria a tot el territori i que per això és essencial la coordinació amb les policies locals. Sàmper ha insistit que aquesta és una opció que està sobre la taula.

Sàmper considera «molt possible» que el govern espanyol faci arribar a l'executiu català la proposta per aplicar el toc de queda. En una altra entrevista a Rac1 ha alertat que «la pandèmia pot aturar les eleccions» perquè «només que es limiti en un 1% l’accés de la gent que no pugui votar, les eleccions estarien viciades». En aquest sentit, han demanat un informe al Síndic de Greuges sobre en quina situació es considera que hi ha «una preservació del dret de sufragi actiu i si una situació de pandèmia el pot limitar».En cas que s'apliqui el toc de queda a Catalunya limitant la mobilitat a la nit, el Govern podria aplicar mesures «menys restrictives» durant el diacom l'obertura de bars i restaurants.

El conseller ha dit que el Govern vol ser «menys intervencionista» en la segona onada, però vist que «no es fa excessivament cas a les mesures pedagògiques» estudia més retriccions.

El conseller ha dit que estan «valorant»si acompanyar el que suposaria una limitació de la mobilitat a les nits amb «altres mesures que per exemple no facin tan dura la pandèmia a nivell d'aturar l’economia».
tracking