Diari Més

Economia

Treball registra més de 1.500 ERTO des del tancament de bars i les restriccions al comerç

És l'augment més notable d'expedients temporals des de la fi de l'estat d'alarma

Cua en una oficina d'atur.

ERTE, ERTO, treballadors, aturEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tancament de bars, restaurants i centres d'estètica i les restriccions al comerç ha provocat un augment dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a Catalunya. Entre divendres i dilluns, 1.556 empreses han presentat un ERTO al Departament de Treball. En aquests quatre dies, 13.698 treballadors han estat inclosos en aquests nous expedients. Així ho ha assegurat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, en una roda de premsa, en la qual ha puntualitzat que el creixement podria ser superior ja que la conselleria no controla quants empleats han tornat a ser inclosos en expedients «vius», xifres que depenen del govern espanyol. És el primer increment notable d'expedients que arriba al Departament des del pic registrat durant el confinament.

Barcelona continua sent l'epicentre del fenomen dels ERTO, ja que concentra 1.215 dels nous procediments i 10.861 persones.

Els restauradors i altres empresaris que han optat per 'hibernar' la seva producció a través d'un expedient ho han pogut fer amb les noves modalitats aprovades fa poques setmanes. Així, 862 companyies han demanat un expedient d'impediment, que va acompanyat d'una exoneració pràcticament total de quotes. D'altra banda, 660 empreses han optat per un ERTO de força major i 34 per un de causes econòmiques, organitzatives i de producció.

Abans de les noves restriccions, Catalunya hi havia unes 146.000 persones afectades per ERTO, segons les dades de la Seguretat Social.

tracking