Diari Més

Trànsit

Trànsit impulsa una campanya policial per reduir les distraccions al volant

S'han convertit en la primera causa d'accident amb víctimes per davant de l'excés de velocitat o del consum d'alcohol i drogues

Imatge d'un panell lluminós a l'autopista.

Panell lluminós, autopista, trànsitTrànsit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en marxa aquesta setmana una campanya policial per reduir les distraccions durant la conducció, ja que es tracta de la primera causa d'accidents amb víctimes aquest 2020.

Aquesta campanya preventiva, que finalitzarà diumenge que ve 25 d'octubre, es realitza en coordinació amb els Mossos d'Esquadra i les Policies Locals de Catalunya.

Segons informa el SCT en un comunicat, les distraccions al volant s'han convertit en la primera causa d'accidents de trànsit amb víctimes durant aquest any, per davant de l'excés de velocitat o del consum d'alcohol i drogues.

En concret, les distraccions han suposat el 22,2% de la sinistralitat en les carreteres catalanes en el que va d'any. Les provocades per l'ús del mòbil són les més esteses i les que estan generant conseqüències més greus.

En el que va d'any, s'han tramitat 12.700 sancions per distraccions, de les quals 11.127 han estat per la utilització del telèfon mòbil i altres sistemes de comunicació.

tracking