Diari Més

L'Associació d'Infermeria alerta de la dificultat de diferenciar grip i covid

També ha insistit en la necessitat que els grups de risc es vacunin enguany contra la grip

Usuària del CAP Onze de Setembre de Lleida vacunant-se per la grip

Més d'1,2 milions de dosis per iniciar la campanya de vacunació de la gripACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) ha alertat de la dificultat de diferenciar els símptomes de la grip i els de la covid-19. Ha assegurat que només la PCR resoldrà els dubtes i per això ha fet una crida a que els grups de risc es vacunin contra la grip. L'AIFiCC ha apuntat que la grip és «pitjor que el refredat comú i els seus símptomes més intensos» però en canvi, hi ha menys diferències entre la grip i la covid i totes dues poden provocar complicacions com pneumònia, inflamació del teixit que envolta el cor, el teixit cerebral o el muscular, la insuficiència multiorgànica o la desencadenar una resposta inflamatòria al cos o una sèpsia. L'AIFiCC ha insistit especialment en la vacunació dels sanitaris.
L'associació ha recordat que els símptomes del refredat són aparició gradual, febre lleu o sense febre, esgotament lleu, tos severa o seca, no fa mal la gola, no presenta cap mal de cap, gana normal, sense dolor muscular i secreció nasal abundant. En canvi, la grip apareix de forma sobtada, amb febre alta, esgotament sever, tos seca, mal de coll, mal de cap, menys gana, dolor muscular, calfreds i secreció nasal ocasional. Per últim, els símptomes de la covid-19 tenen com el refredat una aparició gradual, presenten febre, esgotament, tos seca, mal de coll, mal de cap, pèrdua del sentit de l'olfacte o el gust, dolor muscular, dificultat per respirar i erupcions cutànies al cos.

L'AIFiCC ha insistit en la necessitat que els grups de risc –gent gran, malalts crònics, embarassades i professionals de la salut- es vacunin enguany contra la grip. Ha afegit que «només un 25% dels sanitaris es vacunen», quan la recomanació de l'Organtizació Mundial de la Salut (OMS) és que ho facin el 75%. Per això, ha fet una crida especial perquè hi hagi una vacuna «massiva» entre el col·lectiu.

tracking