Diari Més

Laboral

Catalunya registra 1.556 nous ERTO en els últims quatre dies que afecten a 13.698 treballadors

Coincideix amb el tancament de bars i restaurants i les noves restriccions al comerç

Imatge d'arxiu d'una oficina del SOC.

Més de 40 dies per tramitar l'atur: els aturats no afectats per ERTO topen amb el col·lapse del SEPEACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Treball ha comptabilitzat l'entrada de 1.556 Expedients de Regulació d'Ocupació Temporal (ERTO) que afecten 13.698 treballadors des del 16 d'octubre, coincidint amb el tancament de bars i restaurants i les noves restriccions al comerç per a combatre la covid-19.

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Família, Chakir el Homrani, ha donat aquesta xifra aquest dimarts en ser preguntat pels ERTO durant la roda de premsa posterior a la signatura d'un conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona per a reforçar la coordinació en matèria de polítiques actives d'ocupació.

D'aquests 1.556 ERTO, registrats entre el dia 16 i ahir, 19 d'octubre, un total de 660 s'han presentat adduint força major i 34 per motius d'organització o econòmics, mentre que 862 corresponen a la nova figura «d'impediment» relacionada amb la pandèmia i introduïda en l'última regulació dels ERTO.

El Homrani ha apuntat que el nombre total de treballadors afectats per ERTO des del tancament de bars i restaurants probablement és superior a aquests 153.698 perquè la Generalitat no coneix el nombre d'expedients que encara estaven actius de la primera onada de l'epidèmia i que s'han pogut reactivar ara.

Per demarcacions, la de Barcelona és la que ha registrat un major nombre d'expedients: un total de 1.215 que afecten 10.861 treballadors.

Els sindicats han advertit ja que el número d'ERTO augmentarà de manera important a Catalunya arran del tancament obligat de bars i restaurants per, almenys, quinze dies, i de les restriccions en el comerç.

Abans d'aquestes últimes restriccions a la mobilitat, el nombre de persones que constaven afectades per un ERTO a Catalunya, amb data del 30 de setembre, eren 146.559, segons les dades de la Seguretat Social.

tracking