Diari Més

Felip VI i Pedro Sánchez marxen de l'Estació de França entre crits dels manifestants

Membres dels CDR llancen pols de colors a la línia policial i cremen fotos del monarca a Pla de Palau

Manifestants a Pla de Palau, prop de l'Estació de França, protestant per l'arribada del rei Felip VI a Barcelona.

Felip VI i Pedro Sánchez marxen de l'Estació de França entre crits dels manifestantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Felip VI i Pedro Sánchez han abandonat ja l'Estació de França i es dirigeixen cap a la Zona Franca per la Ronda Litoral. La sortida 22 està tallada en sentit Besòs per qüestions de seguretat, així com la Via Laietana i el passeig de Colom des d'avinguda del Marquès d'Argentera fins a la plaça Drassanes. El rei i el president del govern espanyol han marxat entre crits dels manifestants que s'apleguen a Pla de Palau, on finalment han coincidit els CDR amb la convocatòria de cadena humana de partits i entitats independentistes, que s'ha fet parcialment. Membres dels CDR han llançat pols de colors a la línia policial, però la distància era gran i no els ha pràcticament tocat. També han cremat fotos del rei.

A les nou del matí hi havia un ampli dispositiu policial que envoltava l'Estació de França, esperant els manifestants que responguessin a la convocatòria d'ANC i Òmnium. A quarts de deu han començat a arribar els manifestants al Pla de Palau amb un ambient festiu, estelades i pancartes contra la presència del monarca.

Passades les deu han arribat mig miler de manifestants convocats pels CDR i procedents de l'Arc de Triomf amb una gran pancarta on es podia llegir «sentenciem-los». Desenes de manifestants portaven altres cartells amb e lema «Catalunya no té rei». Durant el trajecte han cridat «independència», «u d'octubre, ni oblit ni perdó» o «fora el borbó».

A quarts d'onze hi havia més d'un miler de persones a Pla de Palau. Han cremat desenes de fotos del rei i llançat bitllets falsos amb símbols contra el rei. També han llançat pols de colors, escridassat i llançat alguns ous al cordó policial.

Identifiquen una dotzena de CDR

Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han identificat i escorcollat aquest divendres al migdia una dotzena de membres dels CDR a la plaça Catalunya de Barcelona. Els joves i una trentena més d'independentistes s'havien manifestat en contra de la visita del rei Felip VI a la capital catalana, i després han anat tallant carrers des del parc de la Ciutadella fins al centre de la ciutat passant pel passeig Companys i la Via Laietana. Davant del Corte Inglés els han interceptat i els han escorcollat les motxilles i els han identificat.

Una manifestant a Pla de Palau, al costat de l'Estacio de França.

Felip VI i Pedro Sánchez marxen de l'Estació de França entre crits dels manifestantsACN

Imatge de manifestants cremant fotos del rei.

Felip VI i Pedro Sánchez marxen de l'Estació de França entre crits dels manifestantsACN

Els antiavalots amb pols de colors que han llançat membres dels CDR.

Felip VI i Pedro Sánchez marxen de l'Estació de França entre crits dels manifestantsACN

tracking