Diari Més

Es mantindrà l'ús de la mascareta a primària si continua la incidència actual del virus

La taxa de positivitat entre el segon cicle d'infantil (2,6%) i primària (3,1%) no presenta «diferències significatives»

Pla mitjà d'un infant, d'esquena, mentre es fa el test

test nen escola aula educacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Marc Ramentol ha augurat que, tot i que l'anàlisi es farà la propera setmana un cop completat un nou període de quinze dies, tot apunta que l'ús de la mascareta es mantindrà a primària. «M'atreveixo a avançar que si la tònica és la mateixa tampoc ho desescalarem en aquest sentit», ha manifestat.

En aquest sentit, ha apuntat que la taxa de positivitat entre el segon cicle d'infantil (2,6%) i primària (3,1%) no presenta «diferències significatives» i per això aquesta dada «no serveix estrictament per saber si la mascareta està fent alguna cosa o no».

Pel que fa al reforç dels dispositius mòbils que es desplacen als centres escolars, Ramentol ha explicat que els protocols amb entitats del Tercer Sector i ONG estan avançats i que «és possible» que es comencin a fer algunes proves pilot.

Ramentol ha assegurat que això ha d'ajudar a que la PCR es faci com més a prop de l'inici de la quarantena, tot i que ha assegurat que quan això no passa «no és un drama» des del punt de vista epidemiològic.

Per últim, s'està a l'espera de l'homologació de mascaretes transparents, per exemple per a l'alumnat sord, i Cuenca ha assegurat que tant punt es tinguin es compraran per distribuir-les entre els centres que les necessitin.

tracking