Diari Més

ASPEC-SPS diu que hi ha un 39% d'instituts d'ESO catalans afectats per la covid

El sindicat afirma que el criteri emprat per Educació «no és l'adient» per saber l'afectació als centres

Una nena desinfectant-se les mans amb gel hidroalcohòlic a la porta de l'escola.

escola, cribratge, coronavirus, covid, testACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat ASPEC-SPS ha assegurat que hi ha un 39,1% d'instituts de secundària i gairebé un 30% dels centres de primària i secundària afectats per la covid-19. En canvi, calcula que els de primària afectats representen un 17,5% del total. Per això, ha alertat que l'afectació del virus a secundària és d'«aproximadament el doble» que a primària. El sindicat ha donat aquesta informació en base a les dades del Departament d'Educació però estenent la condició d'afectat a tots aquells completament confinats, als que tenen un o més grups confinats o als que tenen 10 o més alumnes confinats. Ha criticat les «incoherències» en les dades d'Educació i ha afirmat que el criteri «no és l'adient per visualitzar el nombre de grups i persones afectades».

Segons els càlculs d'ASPEC, també estarien afectats el 2,5% de les llars d'infants, el 13,9% dels centres d'educació especial i l'11% dels de formació professional.

Després que aquest dilluns es reduïssin els grups confinats, ASPEC-SPS ha considerat que l'estabilització i reducció «puntual» de les xifres de confinaments respon a la reducció de 14 a 10 dies de la quarantena, però ha alertat que la xifra de positius detectats «continua en creixement clar».

Per territoris, i segons les dades del sindicat, el 26,8% de les escoles de primària afectades es troben al Vallès Occidental, el 33,7% dels centres de primària i secundària depenen dels serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental i el 47,9% dels instituts d'ESO afectats també es localitzen al Vallès Occidental. En canvi, el territori menys afectats serien les Terres de l'Ebre en tots els tres àmbits educatius.

El sindicat ha conclòs que després de tres setmanes de curs la incidència de la covid-19 als centres «continua en augment».

tracking