Diari Més

Successos

Els dos cossos trobats a Aigüestortes són els de la parella d'excursionistes desapareguda des de divendres

Els han localitzat semienterrats per la neu sota una pedra a dues hores caminant del refugi de Colomers

Pla obert on es pot veure una imatge captada des de l'helicòpter de la recerca.

Els dos cossos trobats a Aigüestortes són els de la parella d'excursionistes desapareguda des de divendresBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos cossos que els equips d'emergències han localitzat a la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici són els de la parella d'excursionistes desapareguda des de divendres. La recerca més «exhaustiva» i «minuciosa»que s'ha posat en marxa aquest dijous ha donat els seus fruits a mig matí. Juanmi Riu, responsable del Grup de Rescat de Muntanya de Pompièrs d'Aran, ha explicat que s'han localitzat semienterrats sota una roca al costat de l'Estany Pòdo, al municipi de Naut Aran (Val d'Aran). Tot apunta que en el camí del refugi de Colomers al d'Amitges es van desorientar i es van refugiar de la neu i el fort vent que bufava a la zona el divendres.
El responsable del Grup de rescat de Muntanya dels Pompièrs d'Aran ha dit que ha sigut vital per localitzar els dos cossos fer servir la tècnica de sondes que utilitzen per trobar persones en casos d'allaus. La disminució del gruix de neu avui respecte a la d'aquest dimecres ha ajudat també a la seva localització.

Els indicis apunten que els joves es van posar darrere d'una roca per buscar aixopluc i malauradament ja no van poder reprendre la ruta. Riu ha destacat que les condicions meteorològiques del divendres eren molt dolentes, amb molt poca visibilitat, fort vent i molta neu.

Juanmi Riu ha destacat la coordinació entre tots els equips d'emergències que han participat en les labors de rescat (Pompièrs d'Aran, Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Agents Rurals) i ha afegit que aquest ha sigut un dels operatius més complexos desplegats a l'Aran amb més de quaranta efectius i tres helicòpters. La zona de recerca ha estat de 1.500 hectàrees entre Colomers, el darrer lloc on van ser vists el 25 de setembre, i Espot, que és l'indret on la parella havia deixat el vehicle, a l'aparcament del Parc Nacional d'Aigüestortes.

tracking