Diari Més

El risc de mortalitat per covid-19 és més gran en zones amb més contaminació

La propagació de la covid-19 a Catalunya també està relacionada amb la densitat de població

Barcelona amb la muntanya de Montjuïc amb boira per pol·lució al fons després que s'hagi declarat l'episodi per alta contaminació per partícules a Catalunya.

La Generalitat torna a activar l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi de la Universitat de Girona indica que la pandèmia s'expandeix amb major virulència en zones amb alts nivells de contaminació. Els autors de l'estudi han comprovat com la mortalitat de la covid-19 és inferior en comarques menys exposades a la contaminació.

L'estudi se centra en zones concretes de Catalunya observades entre el 25 de febrer i el 16 de maig de 2020, on es va observar que a les zones urbanes, les partícules contaminants relacionades amb el trànsit de vehicles, tenien una correlació molt important pel que fa a la transmissió del virus.

Els investigadors també creuen que la propagació de la covid-19 a Catalunya està relacionada amb la densitat de població dels diferents territoris, l'eficiència dels habitatges i la mobilitat dels residents. En aquest sentit, l'estudi remarca la rellevància dels factors socioeconòmics i demogràfics en la transmissió del coronavirus.

En conclusió MarcSaezi Maria Antònia Barceló, membres del Grup de Recerca en Estadística, Econometria i Salut (GRECS) de la Universitat de Girona asseguren que les persones amb menys recursos econòmics i que viuen en zones més desfavorides, estan més exposades al contagi.

tracking