Diari Més

Educació

Les escoles catalanes tenen 26.000 alumnes i 1.600 docents i PAS confinats

Només dos centres segueixen totalment confinats, un a Almenar i l'altre a l'Hospitalet de Llobregat

Pla general de l'institut-escola Vila-romà de Palamós

escola, covid, coronavirus, pandèmiaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 26.030 alumnes, 1.614 docents i personal d'administració i serveis (PAS) i 264 membres de personal extern de les escoles i instituts de Catalunya estan en quarantena per la covid-19.

Es tracta de dades actualitzades a primera hora d'avui dimecres pel Departament d'Educació a través de l'aplicació Traçacovid desenvolupada per la conselleria per informar sobre la xifres de contagis i confinaments a les escoles i instituts.

Segons el departament, dos centres segueixen totalment confinats. Un d'ells és l'escola d'educació infantil Bambarol d'Almenar, a la comarca lleidatana del Segrià, i l'altre és l'escola d'educació infantil La Florida de L'Hospitalet de Llobregat, a la comarca del Barcelonés.

En percentatge signifiquen el 0,04% del total de 5.137 centres educatius catalans i estan totalment confinats en haver-se detectat més de dos casos positius en la mateixa escola, i per indicació de les autoritats epidemiològiques.

Malgrat que a Catalunya altres centres educatius compten amb més de dos grups confinats, les autoritats epidemiològiques no han considerat precís el seu tancament total.

Els grups estables de convivència en quarantena després d'haver-se detectat almenys un cas positiu de covid-19 són avui 1.201 dels 72.000 grups creats per a aquest curs escolar, la qual cosa significa que el 1,6% dels grups està en quarantena. Aquesta xifra representa 57 grups més respecte ahir.

Els casos totals de positius de covid-19 a les escoles i instituts ascendeixen a 2.548, dels quals 2.273 són alumnes, 259 són docents i personal d'administració i serveis i 16 són casos registrats entre el personal extern.

Els alumnes confinats són el 1,6% del total d'1.587.395 estudiants matriculats aquest curs escolar a Catalunya.

tracking