Diari Més

La Generalitat recomana un únic acompanyant per a cada alumne en activitats extraescolars

En aquest tipus d'activitats es formaran grups estables per «conèixer els seus membres al llarg de tot el curs», segons ha afirmat la secretària general d’Educació, Núria Cuenca

Aula buida d'un col·legi públic de Palas de Rei, a Lugo.

classe, aula, escola, coronavirus, covidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les activitats extraescolars en centres educatius catalans comptaran amb un nou protocol, segons ha explicat aquest dimecres al matí la Generalitat de Catalunya.

Es tracta de consells, tal com ha detallat la secretària general d'Educació, Núria Cuenca, qui ha explicat, entre d'altres, que «recomanem que acompanyi al menor només un membre de la família en aquest tipus d'activitats» per, d'aquesta manera, intentar evitar les aglomeracions dins dels centres on es realitzin les esmentades activitats.

Durant el mes de juliol, segons Cuenca, ja es va preveure un protocol que detallava com s'havien de desenvolupar les extraescolars. «Des del Departament, consideràvem que els centres i les AMPA ja podien preveure com serien aquestes activitats. Vist com s’ha organitzat l’obertura dels centres i la situació epidemiològica, hem considerat convenient aquest nou protocol per donar més seguretat a les persones responsables d’aquestes activitats», segons ha detallat, tot explicant que aquest divendres, en el Procicat, s'hauran de tirar endavant una sèrie de propostes i mesures en aquest sentit.

La secretària general d'Educació ha detallat que «hi haurà grups estables en les activitats extraescolars. Volem que siguin grups que es mantinguin durant tot el curs escolar i que, d'aquesta manera, puguem saber quins són els seus membres al llarg de tot el curs».

Pel que fa a la possible incorporació de les mascaretes en activitats extraescolars esportives, Núria Cuenca va apuntar que «quan l’ús de la mascareta sigui contraindicat, no cal posar-se-la. Aquesta recomanació, des de la Secretaria General de l’Esport, ja es preveia d’aquesta manera i en les activitats extraescolars es preveu la mateixa indicació».

tracking