Diari Més

Inhabilitació de Torra

Torra vol que les eleccions siguin «un plebiscit per confirmar l'1-O» i confia en «guanyar» la seva causa a Europa

El president inhabilitat demana unitat a l'independentisme i afirma que només es pot avançar amb «ruptura democràtica»

El president de la Generalitat inhabilitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern, Meritxell Budó, entrant a la reunió del Consell Executiu.

Torra vol que les eleccions siguin «un plebiscit per confirmar l'1-O» i confia en «guanyar» la seva causa a EuropaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat inhabilitat, Quim Torra, vol que les properes eleccions siguin «un punt d'inflexió» i «un nou plebiscit» que confirmi el mandat de l'1-O. Torra ha fet una declaració institucional des de la Galeria Gòtica de Palau, aquest dilluns a la tarda, poques hores després d'haver estat notificat pel TSJC sobre la sentència del Suprem que l'inhabilita a un any i mig per desobediència. El president inhabilitat s'ha mostrat confiat que podrà «guanyar» la seva causa a Europa. Torra, que ha demanat unitat a l'independentisme, ha afirmat que la «ruptura democràtica» és l'única manera de poder avançar. A Torra l'han acompanyat els membres del seu Govern, a qui ha demanat que continuïn treballant sense pausa contra la pandèmia.
Torra ha començat la seva darrera declaració institucional dirigint-se a la ciutadania de Catalunya. El president inhabilitat ha constatat que la societat és «l'única esperança» per «sortir del pou» on ha situat l'Estat a Catalunya: «Un dels obstacles per la independència és la mateixa autonomia», ha declarat Torra, que aposta per la «ruptura democràtica, pacífica i desobedient» de l'1-O, el 3-O i el 27-O del 2017 per «deixar enrere» el «règim del 78».

El president, ja inhabilitat pel Suprem, s'ha acomiadat afirmant que cap llei «injusta» o aplicada «amb venjança» no hauria de poder derrotar «mai» la democràcia. Tot i que fa setmanes havia advertit que potser no «acceptaria» la sentència i havia jugat amb l'opció de «desobeir», Torra avui ha acatat la seva inhabilitació. Malgrat tot, ha advertit que ni «abandona» ni es «resigna» ni tampoc «accepta» una decisió judicial que busca «enderrocar el Govern». «Les irregularitats per tombar el president tindran el seu judici a Europa», ha advertit, per més tard declarar que està convençut que guanyarà la seva causa a escala internacional.

El 131è president de la Generalitat ha marxat de Palau fent una crida a convertir les eleccions en un nou «plebiscit» sobre l'1-O. Torra ha emplaçat la ciutadania a ratificar el mandat del referèndum als comicis, que apunten entre el 31 de gener i el 7 de febrer. També ha instat els partits i les entitats sobiranistes a recuperar «l'esperit i la convicció» de l'1-O com a resposta al Suprem, en l'enèsima crida per recobrar la unitat. «Empenyeu, continuem sempre endavant», s'ha acomiadat.

tracking