Diari Més

Inhabilitació de Torra

ERC reclama «unitat» i «consens» a l'independentisme per assegurar un Govern «fort» i combatre l'«adversari comú»

Vilalta demana conjurar-se per pilotar el període d'interinitat i afrontar la pandèmia i el camí cap a la república

Pla general de la reunió extraordinària de l'executiva d'ERC després de la inhabilitació de Quim Torra.

ERC reclama «unitat» i «consens» a l'independentisme per assegurar un Govern «fort» i combatre l'«adversari comú»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha fet una crida aquest dilluns a l'independentisme a «mirar pel país» amb «unitat estratègica»i «consens» per treballar plegats contra un «adversari comú». En una declaració institucional després de la compareixença del president inhabilitat Quim Torra, la republicana ha apel·lat a la «solidaritat antirepressiva» i ha demanat «més política, unitat i fermesa». La portaveu d'Esquerra ha afirmat que després de l'«atac»a la sobirania catalana cal conjurar-se per assegurar un Govern «el més fort possible» per pilotar el país durant el període de «interinitat» per afrontar la pandèmia i seguir avançant cap a la república catalana.
La portaveu d'Esquerra Republicana ha iniciat la compareixença assegurant que aquest dilluns és un dia «trist» per la democràcia i per Catalunya perquè el Tribunal Suprem ha inhabilitat un president per «defensar la llibertat d'expressió». Per això, Vilalta ha dit que Torra té ERC «al seu costat» i ha reivindicat que només el Parlament pot decidir qui és president de la Generalitat. «No estem en un Estat democràtic», ha lamentat Vilalta.

La republicana ha insistit que la inhabilitació de Torra és una peça més de la «causa general contra l'independentisme» i ha avisat l'Estat que «poden prohibir, multar i empresonar» però que mai podran «engabiar les idees». «Ens reafirmem en la lluita per la llibertat del país», ha exposat. «Mai podran empresonar idees», ha insistit.

La secretària general adjunta d'Esquerra ha afegit que si apartar un president escollit democràticament per una pancarta ja és un «escàndol democràtic» encara ho és més «fer-ho a mitja pandèmia».

Vilalta ha acabat la compareixença explicant que «ens veiem als carrers i les places per fer sentir la nostra veu de llibertat contra la repressió». «I demostrar que cada vegada que hi ha urnes, la força de l'independentisme és més forta. La democràcia sempre guanya», ha conclòs.

«El d'avui és un cop més en un camí que ja és irreversible fins a la llibertat definitiva. President Torra, ho farem per vostè també i amb vostè», ha afegit.

tracking