Diari Més

Societat

L'ANC consultarà als associats si calen mobilitzacions per la possible inhabilitació de Torra

La presidenta de l'entitat es mostra en desacord amb l'estratègia pactada per JxC i ERC

Imatge de l'acte central de les mobilitzacions per la passada Diada.

L'ANC consultarà als associats si calen mobilitzacions per la possible inhabilitació de TorraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ANC consultarà als associats si calen mobilitzacions o no davant la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, pel cas de la pancarta electoral. En roda de premsa telemàtica, la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, i el vicepresident, David Fernández, s'han mostrat en desacord amb l'estratègia pactada per Junts per Catalunya (JxC) i Esquerra Republicana (ERC), una estratègia acordada pels dos partits «sense la CUP ni les entitats» i que, a parer de l'ANC, «no serà en clau de desobediència, sinó d'acatament de la sentència i d'aplicació de l'Estatut». Paluzie ha lamentat que es perd «l'oportunitat d'aprofitar la sentència per fer un salt en autosobirania, com ja va passar amb la de l'1-O».

Paluzie ha recorda que, a parer de l'entitat que presideix, la desobediència civil i la institucional han d'anar «de la mà». La independència «no la faran els polítics sols però tampoc una ciutadania que no estigui coordinada amb les institucions», ha assegurat.

Davant d'aquesta situació, Paluzie i Fernández han anunciat que posaran en marxa en els propers dies una consulta en la qual podran participar tots els membres de l'entitat. «Volem que decideixin si hem de convocar mobilitzacions i quin sentit polític han de tenir», ha explicat la presidenta de l'entitat.

tracking