Diari Més

Societat

S'ajorna el Mobile World Congress al 28 de juny de 2021

GSMA espera celebrar un congrés amb el 85% dels grans expositors mundials

Dues banderoles del MWC 2020 penjant a la Gran Via de Barcelona.

Rakuten se suma a les cancel·lacions del Mobile World Congress pel coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller delegat del GSMA, John Hoffman, ha anunciat aquest dimecres l'ajornament del Mobile World Congress (MWC), previst inicialment entre l'1 i 4 de març. Finalment, el congrés de telefonia mòbil se celebrarà entre el 28 de juny i l'1 de juliol de 2021 amb l'objectiu d'assegurar una major assistència. El conseller delegat del GSMA ha afirmat que l'interès de les empreses d'assistir presencialment al congrés és «molt fort» i preveu celebrar un esdeveniment amb el 85% dels grans expositors mundials presents. Hoffman ha assegurat que no hi haurà més canvis en les dates i ha afirmat que es tracta d'un fet puntual i que l'edició del MWC de 2022 es mantindrà en les dates previstes.

Aquest canvi en el calendari afectarà també a la celebració del MWC de Shanghai, que tindrà lloc entre el 23 i 25 de febrer de 2021. La reprogramació dels esdeveniments respon a la situació actual de la pandèmia arreu del món i reconeix que ambdós congressos són «catalitzadors» de l'ecosistema de la telefonia mòbil.

En aquests moments, el MWC compta amb la participació de les 78 empreses més grans del sector, una xifra que es preveu que arribi a fins al 85% amb el canvi de calendari. La GSMA ha desenvolupat un sistema per celebrar el congrés de manera virtual, però ha reconegut l'interès de les companyies per assistir-hi presencialment.

El MWC va ser el primer congrés en cancel·lar-se a causa del coronavirus, una decisió que també ha impactat en la GSMA. L'empresa «s'ha vist obligada» a «ajustar» les despeses i reduir la plantilla en un 25%.

El conseller delegat de la GSMA ja va advertir de la possibilitat de canviar les dates al juliol. Hoffman va assegurar que el MWC del 2021 se celebraria però va obrir la porta a canviar les dates si persistia la pandèmia.

L'ajornament del MWC s'ha comunicat pocs dies després que la fira audiovisual més gran del món, l'Integrated Systems Europe (ISE) decidís endarrerir la seva primera edició a Barcelona fins al juny per culpa del coronavirus.

El saló, que l'any passat va reunir més de 80.000 visitants de tot el món a Amsterdam, havia de tenir lloc entre el 2 i el 5 de febrer del 2021. A mitjans de setembre, els organitzadors van considerar que no era «prudent» mantenir el calendari actual i van decidir ajornar-lo per garantir la «salut i seguretat» de l'equip.

La valoració de Fira de Barcelona

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha valorat positivament la decisió de la GSMA com una manera «d'assegurar el millor èxit possible» de l'esdeveniment i garantir una «presència física molt important».

D'acord amb aquest canvi, la Fira de Barcelona preveu «molta activitat» a partir de la primavera de 2021. La primera part de l'any, la institució es centrarà en «esdeveniments locals» i concentrarà els congressos de caràcter internacional a partir de Setmana Santa de l'any vinent. «Amb el Bizbarcelona hem vist la sortida del túnel i ara hem d'acabar de consolidar la nova normalitat per afrontar la primavera amb tota la força», ha afirmat Serrallonga.

tracking