Diari Més

La Generalitat proposarà rebaixar les reunions de deu a sis persones

Ho posarà damunt de la taula al Procicat de demà o al de divendres amb l’objectiu de reduir riscos entre grups

Pla detall d'un home fent-se la PCR amb un tècnic sanitari a Sant Joan de les Abadesses.

PCR, cribatge, Sant Joan de les Abadesses, covid, coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya proposarà de forma imminent reduir les reunions a nivell públic de deu a sis persones. Així ho va confirmar aquest dimarts el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, qui ho va justificar apuntant que «hem vist que els brots són bàsicament intrafamiliars, són en l’entorn més proper». En aquest sentit, va deixar ben clar que, «si anem a un restaurant o una cafeteria, no cal que hi anem vuit o nou persones juntes», ja que això suposaria, segons ell, un risc massa elevat i «innecessari» de contagi.

En la mateixa línia, Argimon va afegir que «no podrem demanar una taula en un restaurant per a més de sis persones» i que «aquesta proposta es realitzarà en l’àmbit públic. En l’àmbit privat no, ja que hi ha famílies que estan composades per més de sis persones». La Generalitat realitzarà aquesta proposta al Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) en la reunió de demà o, com a molt tard, en la de divendres.

Ara bé, tal com va detallar el secretari de Salut Pública, «si una mesura no funciona, la retirarem, sempre ho hem dit», en referència a aquesta nova limitació pel que fa a les reunions, la qual es posaria en marxa de forma immediata després de la seva aprovació i tindria un àmbit autonòmic.

Per la seva banda, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, va dir sobre aquest tema que «passarem de reunions de deu a sis persones perquè normalment els nuclis familiars s’engloben en sis persones. El risc epidemiològic es produeix quan es barregen els grups i aquest contacte entre persones diferents és el que acaba transmetent la malaltia. La idea és poder reduir el nombre de persones que es relacionen amb altres grups».

tracking