Diari Més

Educació

Els sindicats d'ensenyament plantegen una vaga durant el mes de setembre

Han iniciat una consulta unitària davant la «falta de mesures de seguretat» en l'inici del curs escola

Una professora de matemàtiques a l'aula.

Alumnes docents escola professorsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats d'ensenyament han iniciat una consulta unitària sobre la possibilitat de dur a terme una vaga i altres mobilitzacions durant el mes de setembre a Catalunya davant la «falta de mesures de seguretat» en l'inici del curs escolar.

En un comunicat conjunt, els sindicats han emplaçat al Departament d'Educació a «no dilatar més aquesta situació d'incertesa, a assumir les mesures que proposem i a comprometre's a negociar a partir d'ara».

Entre les demandes sindicals es troba garantir la presencialitat de l'alumnat a tots els nivells educatius, reduir les ràtios d'alumnes per aula a 10 en infantil i 15 en primària i secundària i en la resta de nivells educatius.

Demanen també incrementar el personal docent, d'atenció educativa i de serveis per aplicar les ràtios de seguretat, mantenint les especialitats i l'atenció a la diversitat.

Les mesures de prevenció i protecció de la salut a persones treballadores, alumnat i famílies que exigeixen els sindicats són l'ús obligatori de mascaretes a partir de 6 anys, garantir EPI per als treballadors i treballadores amb mascaretes FFP2 i pantalles facials i garantir la distància de seguretat dins de les aules i centres educatius.

A més, han demandat que els treballadors vulnerables que no han rebut encara resposta dels serveis de prevenció no s'incorporin fins a tenir la informació sobre la seva consideració de vulnerabilitat o sensibilitat.

Els sindicats han afirmat que l'administració «s'ha mostrat inaccessible a les nostres propostes de negociació fins ara», però han expressat que «continuem mostrant voluntat negociadora».

Així mateix, han anunciat el seu acord de presentar denúncies a inspecció de treball per l'arrencada de curs, com va ocórrer amb el Pla de reobertura del passat mes de juny.

Els sindicats signants del manifest són USTEC, CCOO, UGT, Intersindical CSC, Sindicat de Professors de Secundària, CGT i la Federació d'Ensenyament Feusoc.

tracking