Diari Més

Catalunya estabilitza progressió del virus a 10 dies de l'inici de la tornada a l'escola

S'ha aconseguit que la velocitat de reproducció del coronavirus s'hagi estabilitzat en un

Tres dones grans passejant pel centre de Reus.

mascareta, covid-19, coronavirus, reus, gentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya ha aconseguit estabilitzar la progressió del coronavirus i confia anar reduint l'epidèmia les pròximes setmanes, quan encara queden deu dies per a l'inici escolar i es compleixen, el diumenge, els sis mesos de la primera víctima mortal oficial de la pandèmia, una àvia de86anys que va morir el 6 de març.

Les dades epidemiològiques a Catalunya han evolucionat favorablement, encara que a poc a poc, durant l'última setmana gràcies a les mesures de contenció imposades a tota la comunitat -prohibició de reunions de més de 10 persones, no fumar si no es guarden dos metres de distància interpersonal i tancament total de l'oci nocturn-, a les mesures restrictives que s'han prorrogat en l'àrea de Barcelona, el Segrià, la Noguera i la ciutat de Reus, i els cribratges massius de PCR.

Així, Salut Pública ha aconseguit que la velocitat de reproducció del coronavirus (Rt) s'hagi estabilitzat en un -cada infectat contagia de mitjana a una persona- a Catalunya, encara que ha sumat 1.465 nous positius i altres deu morts en les últimes 24 hores, mentre que ha descendit per tercer dia consecutiu el nombre de pacients hospitalitzats.

El risc de rebrot (EPG), que és l'índex que mesura el potencial de creixement del virus, continua sent alt, i es manté com ahirentorn de186, mentre que les deu noves defuncions per covid notificades eleven a 13.061 elnombretotal de morts per l'epidèmia a Catalunya.

Es tracta del quart dia en què milloren lleugerament les dades epidemiològiques a Catalunya, on s'han incrementat els cribratges massius, que avui han finalitzat a L'Hospitalet de Llobregat, Badalona, i Sant Boi, mentre que continuaran fins demà a Salt.

Per a la setmana vinent, Salut ja ha programat dos dies, dilluns i dimarts, de garbellats massius a Sant Joan de les Abadesses (Girona), i per a més endavant als barris deTrinitatVella i el Raval de Barcelona.

tracking