Diari Més

Salut farà cribratges massius a Tàrrega i Mollerussa la setmana que ve

Es faran proves PCR per trobar asimptomàtics entre les persones de 18 a 40 anys però també entre el personal docent

Imatge d'un test PCR.

coronavirus, PCR, test, Covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha comunicat als ajuntaments de Tàrrega i Mollerussa la voluntat de fer cribratges massius per detectar persones asimptomàtiques de covid-19 el dilluns i dimarts de la setmana que ve. Seguint la mateixa dinàmica que s'està portant a terme aquesta setmana en diferents barris de la ciutat de Lleida, les proves PCR estaran adreçades a la població que té entre 18 i 40 anys ja que es considera el col·lectiu que té més contactes i per tant que està més exposat per ser contagiat amb el virus. A més a més, i com a mesura de prevenció davant l'inici del curs escolar, a les dos capitals s'oferirà la possibilitat de fer-se la prova al personal docent dels centres educatius.
A Tàrrega, el Departament de Salut ha comunicat la intenció de fer dilluns que ve entre 300 i 400 testos després dels nombrosos casos de covid-19 registrats recentment al municipi, la majoria arran de contagis produïts en trobades familiars i d'amics. Les proves PCR s'oferiran voluntàriament a la població d'entre 18 i 40 anys així com convivents, i també a persones amb sospita d'haver viscut una situació de risc. Mitjançant aquesta mesura, es confia tallar la cadena de contagis causats per persones portadores del virus que són asimptomàtiques.

Actualment, la xifra de casos positius acumulats a Tàrrega ascendeix a un total de 283. L'índex de rebrot a la capital de l'Urgell confirma la seva tendència a la baixa i aquest dimarts s'ha situat en 269,28. Tot just fa una setmana (amb un índex de 733,21), Tàrrega era la capital de comarca amb el risc de rebrot més alt de Catalunya. Tot i aquest descens, l'índex continua sent alt i des de l'Ajuntament es reitera la crida a no abaixar la guàrdia.

A Mollerussa el cribratge es farà dimarts i també està adreçat a persones d'entre 18 i 40 anys i els seus convivents. Així mateix, també es farà extensiu als treballadors vinculats a determinades empreses de la ciutat.

En els propers dies, ambdós consistoris donaran a conèixer els espais on es preveuen fer aquests cribratges així com també els horaris en que tindran lloc. En el cas concret de Tàrrega, l'Ajuntament ha informat que les persones interessades a sotmetre's a la prova s'inscriguin prèviament a través del web del consistori a partir de les dotze del migdia d'aquest dimecres.

Un dels objectius comuns en aquestes dues capitals de comarca és, coincidint amb l'inici del curs escolar, fer extensives les proves PCR al col·lectiu de docents dels diferents centres educatius de les ciutats.

Després de començar durant la primera quinzena d'agost per punts concrets de la Regió Sanitària de Lleida com ara Torregrossa o Sunyer, on es van registrar brots de covid-19, Salut en va fer la segona quinzena del mes a altres municipis com Albesa i Balaguer a la Noguera, i Alcarràs, així com també a diverses centrals fructícoles i empreses agroalimentàries del territori. Divendres passat, els testos massius van arribar a Lleida ciutat i se'n faran al llarg de tota aquesta setmana, per barris.

tracking